Plantenbak achthoek Achthoekige plantenbak Houten plantenbak
Plantenbak achthoek Achthoekige plantenbak Houten plantenbak
Plantenbak TW Achthoek - Douglas
Achthoekige plantenbak gemaakt van douglashout
Informeer naar levertijd
 
Door zijn unieke opbouw heeft deze houten achthoekige plantenbak een opvallende uitstraling. De TW Achthoek wordt met de hand op maat gemaakt en dat ziet u ook terug in de details en afwerking van de bak. Onze jarenlange ervaring met het maken van verschillende houtproducten zorgt ervoor dat we op vakkundige en traditionele wijze een stevige houten plantenbak voor u maken. Hierdoor leveren wij iedere keer weer een hoogstaand product gemaakt door puur Nederlands vakmanschap. De TW Achthoek wordt gemaakt van licht geschaafd douglashout. De rand bovenop de bak biedt het hout meer bescherming tegen de weersomstandigheden en zorgt daarnaast voor een mooie afwerking. In de bodem van de plantenbak zitten naden om het overtollige water af te voeren. Deze plantenbak is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kan zodoende het gehele jaar door buiten blijven staan. Douglashout is duurzaam, maar heeft wel een kortere levensduur dan hardhout. Heeft u liever een plantenbak met een nog hogere kwaliteit? Bekijk dan ook eens onze plantenbakken van hardhout.

Specificaties
- materiaal: fijnbezaagd douglashout
- model: achthoek
- kleur: geelbruin
- afmetingen: diverse
- getoonde afmeting is de buitenafmeting van de plantenbak
- vanuit de buitenzijde met schroeven afgewerkt
- inclusief worteldoek
- afwatering in de bodem
- levertijd: ca. 5 tot 20 werkdagen (levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken)
Een achthoekige plantenbak wordt op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw plantenbak ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

Houtsoort
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de plantenbak wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Omdat het natuurlijk is gedroogd kunnen er ook schimmels op het hout voorkomen. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit, levensduur of constructieve eigenschappen van het hout. Deze schimmel is alleen oppervlakkig en kan er eenvoudig worden afgewassen. Met een goede regenbui zal deze er ook vanzelf afregenen. Douglashout werkt door weersinvloeden (krimpen / uitzetten). Het hout leeft en staat niet stil en het werken van het hout is daarom niet tegen te gaan. Scheurvorming en schotelen van het douglashout komen voor. Het verschil in kleur, tekening en structuur geven het hout juist dat mooie karakter. Wij vinden dat noesten en scheurtjes horen daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt.

Plantenbak achthoek
De TW achthoek is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar wordt speciaal voor u gemaakt. Hierdoor kunt u ook afwijken van de afmetingen in het keuzemenu. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden! Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in onze werkplaats. Onze vakmensen geven u met plezier meer uitleg over het douglashout waar wij mee werken en laten u graag zien hoe wij een maatwerk achthoekige plantenbak voor u kunnen maken.