Plantenbak douglashout staal Plantenbak hout staal Plantenbak hout verzinkt staal Plantenbak TW Box Plantenbak
Plantenbak douglashout staal Plantenbak hout staal Plantenbak hout verzinkt staal Plantenbak TW Box Plantenbak
Plantenbak TW Box - Douglas
Plantenbak gemaakt van douglashout met een stevige rand van verzinkt staal
Informeer naar levertijd
 
De combinatie van hout met staal geeft de TW Box een prachtige en industriële uitstraling in uw tuin. Deze solide plantenbak wordt gemaakt van duurzaam douglashout met verzinkt staal. De plantenbak is geschikt voor allerlei beplantingen en kenmerkt zich door de hoge kwaliteit. Er is geen sprake van massaproductie, maar handwerk waarbij er veel zorg is voor het eindproduct. Deze nadruk op vakwerk ziet u ook duidelijk terug in de details en afwerking van de plantenbak. Door het gebruik van de beste materialen is dit een plantenbak waar u jarenlang plezier van zult hebben! Het staal is verzinkt zodat deze zeer slijt- en stootvast is en tegen roestvorming wordt beschermd. Hierdoor is verzinkt staal uitermate geschikt voor buitengebruik. In de bodem zitten naden om het overtollige water af te voeren. Wij adviseren om in de plantenbak een laag van 5 tot 10 cm hydro-korrels te plaatsen, deze nemen water op en geven het weer af zodra de planten dit nodig hebben.

Specificaties
- materiaal: douglashout
- model: vierkant en rechthoek
- kleur: geelbruin
- robuuste verzinkt stalen rand aan boven en onderzijde
- afmetingen: diverse
- getoonde afmeting is de buitenafmeting van de plantenbak
- inclusief worteldoek
- afwatering in de bodem
- levertijd: ca. 20 werkdagen
Plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw plantenbak ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de plantenbak wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een plantenbak buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de plantenbak te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen plantenbak hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Maatwerk Plantenbak Douglashout Staal
De TW Box is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar wordt speciaal voor u gemaakt. Hierdoor kunt u ook afwijken van de afmetingen in het keuzemenu. Maatwerk is ook mogelijk. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden. Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in de werkplaats. Hier wordt u vakkundig geadviseerd over de verschillende houtsoorten en kunt u de persoonlijk uw wensen doorgeven voor uw eigen plantenbak van douglashout met staal.