Natuursteen
Natuurstenen plantenbakken hebben een mooie, duurzame en luxe uitstraling die binnen iedere stijl past. Naast de esthetische voordelen zijn natuurstenen plantenbakken geschikt voor allerlei soorten planten en bomen. Daarnaast zijn ze vorstbestendig en hebben een goede afwatering. Dit zorgt ervoor dat barsten worden voorkomen en u nog langer kunt genieten van uw plantenbak. Naast de keuze voor een duurzaam product loopt u relatief weinig risico op diefstal door het aanzienlijke gewicht. De plantenbakken worden geleverd in diverse materialen die ieder hun eigen eigenschappen hebben. Daarnaast is er een groot aanbod in formaten, afwerkingen en vormen. Zo kunt u kiezen tussen een rechte of tapse vorm en klein of groot formaat, afhankelijk van de wellicht al gekozen beplanting.

Natuursteen is op vele manieren toe te passen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Het materiaal staat bekend om de esthetische kenmerken en duurzaamheid. Een natuurstenen plantenbak creëert zowel binnen als buiten een unieke sfeer met een onderhoudsvriendelijk karakter. Door onze productie en oppervlaktebewerkingen krijgt iedere soort natuursteen meerdere soorten uitstralingen. Natuursteen is uniek in zijn kleurnuancering en structuur, geen twee stenen zijn hetzelfde. Onze natuurstenen plantenbakken zijn verkrijgbaar in hardsteen en leisteen.


 

Natuursteen Plantenbak

Bij Tuinwaardig bent u aan het juiste adres voor een groot assortiment aan plantenbakken.
Wij vinden dat een tuin zijn waarde moet behouden en daarom leveren wij plantenbakken die gemaakt zijn van kwalitatieve en duurzame materialen. Bij ons vindt u verschillende plantenbakken gemaakt van de volgende materialen: hardhout, hardhout met staal, kunststof, fiberstone, gepoedercoat staal, cortenstaal en natuursteen.

Eigenschappen van een natuurstenen plantenbak

Duurzaam: natuursteen is één van de meest duurzame bouwproducten. Het werd door de geschiedenis heen al gebruikt door de mensheid als bouwmateriaal. Veel van deze bouwwerken zijn nog steeds intact en nog steeds is te zien dat de schoonheid van het natuursteen en de typisch eigenschappen bewaard zijn gebleven.

Tijdloos: natuursteen kan gebruikt worden in allerlei bouwstijlen; van modern tot klassiek en van ingetogen tot expressief. Doordat er vele mogelijkheden zijn in de afwerking en de toepassing van natuursteen is het materiaal tijdloos en geschikt voor iedere stijl en trend.

Kleurecht: natuursteen bestaat uit afgekoeld vloeibaar gesteente uit de kern van de aarde, of uit sedimenten die onder druk of bij hoge temperaturen zijn versteend. Het is dus door-en-door gekleurd en er zijn geen kunstmatige kleurstoffen toegevoegd. Alleen bepaalde oppervlakte bewerkingen kunnen de kleur van de natuurstenen plantenbak veranderen.

Onderhoudsvriendelijk: natuursteen is een zeer compact gesteente. De fysieke eigenschappen van de verschillende natuursteensoorten bepalen de kwaliteit van de steen, maar over het algemeen kennen de meeste natuursteensoorten een hoge dichtheid. Hierdoor zullen vuil, algen, mossen en schimmels moeilijk kans krijgen om te hechten aan de natuurstenen plantenbak.

Functioneel: natuursteen kan op verschillende manieren worden bewerkt, van gepolijst tot ruw. Dit bepaalt zowel het uiterlijk als de functionaliteit van het natuursteen.

Bezoek onze showroom

Wilt u de natuurstenen plantenbak eerst bekijken, voordat u een bestelling plaatst? Dat begrijpen wij heel goed. Daarom nodigen wij u van harte uit om een bezoek te brengen aan onze showroom. Hier kunt u onze natuurstenen plantenbak zelf bekijken. Uiteraard staan onze medewerkers voor u klaar om u van deskundig en persoonlijk advies te voorzien. Kunt u de afmetingen die u zoekt niet vinden? Dan gaan wij graag met u in overleg. Wij bespreken graag met u uw wensen en bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

Vragen over de natuursteen plantenbak?

Heeft u vragen over de natuurstenen plantenbak of over één van de andere producten uit ons assortiment? Neem dan contact met ons op. U kunt telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u gebruik maken van het contactformulier op onze website. Wij helpen u graag verder en proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Meer dan natuurstenen plantenbakken

Naast de unieke plantenbakken van natuursteen heeft Tuinwaardig voor u een groot aanbod aan stijlvolle plantenbakken in diverse materialen en afmetingen:

- Plantenbak hout: onze duurzame hardhouten plantenbakken zijn ideaal om uw tuin een mooiere uitstraling te geven. Met behulp van optionele zwenkwielen maken wij uw plantenbak eenvoudig verplaatsbaar.
- Plantenbak modulair: de modulaire boombakken van cortenstaal en staal met poedercoating zijn zo ontworpen dat u ze zelf kunt samenstellen aan de hand van de leverbare formaten. Het modulaire concept biedt gemak en ontwerpvrijheid.
- Plantenbak cortenstaal: deze roestkleurige plantenbakken worden gemaakt van hoogwaardig cortenstaal. De plantenbakken zijn geschikt voor binnen en buiten en zijn vorstbestendig. Door de natuurlijke oxidatielaag hebben de bakken een duurzame, tijdloze uitstraling en dankzij het natuurlijke roestproces is geen één plantenbak precies hetzelfde.
- Plantenbak kunststof: lichtgewicht plantenbakken verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen. Een kunststof plantenbak is bestand tegen weersinvloeden zoals zon en regen en is daarom uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
- Plantenbak composiet: deze plantenbakken hebben een hele natuurlijke uitstraling, zijn verrassend lichtgewicht en vergen weinig onderhoud. Door het gebruik van fiberstone hebben de plantenbakken een uiterlijk dat bijna niet te onderscheiden is van echt natuursteen.