Cortenstaal Plantenbak: hoge kwaliteit met een tijdloze uitstraling
Een maatwerk cortenstaal plantenbak van Tuinwaardig staat voor kwaliteit en pure Nederlandse ambacht. Door de natuurlijke oxidatielaag hebben ze een warme, duurzame en tijdloze uitstraling en naast de esthetische voordelen is de cortenstaal plantenbak geschikt voor allerlei soorten planten en bomen. Deze plantenbakken zijn geschikt voor binnen en buiten en zijn vorstbestendig. Onze hoogwaardige plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een nieuwe en speciaal voor u gemaakte plantenbak ontvangt. Bekijk ook eens onze unieke modulaire cortenstaal plantenbak. Deze plantenbak kunt u helemaal zelf samenstellen waarbij u de hoogte en lengte van de bak bepaalt. Zo is een modulaire cortenstaal plantenbak zonder bodem ook te gebruiken als hoge plantenbak border. Daarnaast hebben wij ook verschillende Corten Look plantenbakken. Deze plantenbakken lijken te zijn gemaakt van geroest metaal, maar zijn vervaardigd uit een bijzondere mix van steen en glasvezel. Deze lichtgewicht plantenbakken hebben een roestige korrelige structuur die de plantenbakken een echte levendige corten uitstraling geeft.


 


Bezig met laden...

Cortenstaal Plantenbak

Een nieuwe plantenbak wordt ongeroest aangeleverd, waarna het roestproces door de weersinvloeden gaat beginnen. Dankzij dit natuurlijke roestproces is geen één plantenbak precies hetzelfde. Door traditioneel handwerk krijgen onze plantenbakken een stijlvol uiterlijk en een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Kenmerkend voor onze plantenbakken is de constante kwaliteit in uitstraling en waarborging van de duurzaamheid. Onze cortenstaal plantenbakken zijn sterk en zeer weervast. De cortenstaal plantenbakken worden vakkundig in Nederland gemaakt en staan garant voor kwaliteit van de bovenste plank. Onze cortenstaal plantenbakken zijn ook leverbaar met een omgezette bovenrand voor een mooie strakke afwerking.

Eigenschappen cortenstaal plantenbak

Onze plantenbakken worden gemaakt van hoogwaardig cortenstaal. Dit is een roestkleurige staalsoort dat wordt gekenmerkt door zijn tijdloze donkerbruine roestkleuren. Het materiaal wordt veel gebruikt voor beelden en andere kunstwerken en ziet men tegenwoordig vaak in de landschapsinrichting. Een cortenstalen plantenbak heeft een authentieke vintage look en daarnaast ook een robuuste, industriële uitstraling. Cortenstaal is een metaallegering dat bestaat uit ijzer en hieraan zijn koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom toegevoegd. Door de roestkleurige en dichte oxidehuid wordt het dieper liggende materiaal afgeschermd van zuurstof. Hierdoor wordt de oxidatie sterk vertraagt terwijl de corrosie zich wel voortzet. De sterkte van het materiaal is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. Door de (luchtdichte) beschermlaag is cortenstaal, in tegenstelling tot andere soorten staal, zeer goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden. De beschermlaag zorgt ervoor dat regen, sneeuw, ijs en mist niet diep kunnen doordringen. Dit zorgt voor een zeer duurzaam en sterk product dat een langere levensduur heeft dan gewoon staal. Daarnaast hoeft de cortenstalen plantenbak niet te worden behandeld met een coating waardoor het 100% recyclebaar is. De cortenstalen plantenbak wordt ongeroest, in de grijze metaalkleur aangeleverd. De roestlaag die zich moet ontwikkelen zal afhankelijk van het weer enkele weken duren. U kunt het proces versnellen door tijdens droogte het product te bevochtigen met water. Tijdens het roestproces kan de cortenstalen plantenbak roest (water) afgeven.

Modulaire cortenstaal plantenbak

Een plantenbak zelf maken is eenvoudig met onze modulaire cortenstaal plantenbak. Deze plantenbak is uniek in de markt en zeer gemakkelijk te monteren. De modulaire cortenstaal plantenbak is geproduceerd uit hoogwaardige materialen en samengesteld volgens een doordacht concept. Door het stijlvolle en tijdloze design is deze bak overal toepasbaar. Met een modulaire cortenstaal plantenbak creëert u een decoratieve ambiance met allure voor uw tuin en terras. Het modulaire concept biedt gemak en ontwerpvrijheid, waarbij u zelf de lengte- en breedtemaat kunt bepalen en kunt kiezen uit een ruime selectie maatvoeringen. Door het modulair systeem kunt u een plantenbak eenvoudig zelf maken, demonteren en transporteren, ongeacht de locatie. Dakterrassen, balkons of binnenplaatsen zijn geen obstakel meer doordat de plantenbak in delen kan worden getransporteerd. Door dit systeem kunt u zelfs er voor kiezen de cortenstaal plantenbak om een boom of lantaarnpaal te bouwen.

Corten Look plantenbak

Een corten look plantenbak heeft een stoer en robuust karakter. Dit is een plantenbak met een duurzame en tijdloze uitstraling die geweldig samen gaat met planten, bomen en bloemen. Deze plantenbak lijkt te zijn gemaakt van geroest metaal, maar is vervaardigd uit een bijzondere mix van steen en glasvezel. Met een speciale productie- en afwerkingstechniek is het gelukt een lichtgewicht plantenbak te produceren met een warm roestuiterlijk. Onze corten look plantenbakken zijn bijna niet te onderscheiden van echt geroest metaal. De structuur van de bakken is niet krasvast, en dat is bewust, het is juist die roestige korrelige structuur die de plantenbakken een echte levendige cortenstaal uitstraling geeft.

Vragen over de cortenstaal bloembak?

Bij Tuinwaardig bent u aan het juiste adres voor een groot assortiment aan plantenbakken en bloembakken. Wij vinden dat een tuin zijn waarde moet behouden en daarom leveren wij bakken die gemaakt zijn van kwalitatieve en duurzame materialen. Bij ons vindt u verschillende bakken gemaakt van de volgende materialen: hout, kunststof, fiberstone, natuursteen, gepoedercoat staal en cortenstaal. Kunt u de afmetingen die u zoekt niet vinden? Dan gaan wij graag met u in overleg. Wij bespreken graag met u uw wensen en bekijken wat we voor u kunnen betekenen. Heeft u nog andere vragen over de cortenstaal bloembak of over één van de andere producten uit ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder en proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Meer dan cortenstalen plantenbakken

Naast onze duurzame cortenstaal plantenbakken heeft Tuinwaardig voor u een groot aanbod aan plantenbakken in diverse materialen en afmetingen:

- Plantenbak hout: onze duurzame hardhouten plantenbakken zijn ideaal om uw tuin een mooiere uitstraling te geven. Met behulp van optionele zwenkwielen maken wij uw plantenbak eenvoudig verplaatsbaar.
- Plantenbak modulair: de modulaire plantenbakken van cortenstaal en staal met poedercoating zijn zo ontworpen dat u ze zelf kunt samenstellen aan de hand van de leverbare formaten. Het modulaire concept biedt gemak en ontwerpvrijheid.
- Plantenbak kunststof: lichtgewicht plantenbakken verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen. Een kunststof plantenbak is bestand tegen weersinvloeden zoals zon en regen en is daarom uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
- Plantenbak composiet: deze plantenbakken hebben een hele natuurlijke uitstraling, zijn verrassend lichtgewicht en vergen weinig onderhoud. Door het gebruik van fiberstone hebben de plantenbakken een uiterlijk dat bijna niet te onderscheiden is van echt natuursteen.
- Plantenbak natuursteen: door onze productie en oppervlaktebewerkingen krijgt iedere soort natuursteen meerdere soorten uitstralingen. Natuursteen is uniek in zijn kleurnuancering en structuur, geen twee stenen zijn hetzelfde.