Cortenstaal Plantenbak:  Hoogste Kwaliteit  |  Nederlandse Productie  |  Puur Vakmanschap

Een cortenstaal plantenbak van Tuinwaardig staat voor kwaliteit en pure Nederlandse ambacht. Onze hoogwaardige plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een nieuwe en speciaal voor u gemaakte plantenbak ontvangt. Een nieuwe plantenbak wordt ongeroest aangeleverd, waarna het roestproces door de weersinvloeden gaat beginnen. Dankzij dit natuurlijke roestproces is geen één plantenbak precies hetzelfde. Door een mix van moderne technologie en traditioneel handwerk krijgen onze plantenbakken een stijlvol uiterlijk en een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Kenmerkend voor onze plantenbakken is de constante kwaliteit in uitstraling en waarborging van de duurzaamheid. Onze cortenstaal plantenbakken zijn sterk en zeer weervast. Door de natuurlijke oxidatielaag hebben ze een warme, duurzame en tijdloze uitstraling en naast de esthetische voordelen is de cortenstaal plantenbak geschikt voor allerlei soorten planten en bomen. De plantenbakken zijn geschikt voor binnen en buiten en zijn vorstbestendig. Als u de bakken buiten plaatst monteren wij graag een optionele overlooppijp in de bodem voor een goede afwatering.

Onze cortenstaal plantenbakken worden vakkundig in Nederland gemaakt en staan garant voor kwaliteit van de bovenste plank. Uniek in de markt is onze modulaire cortenstaal plantenbak. Deze plantenbak kunt u helemaal zelf samenstellen en hierdoor biedt het modulaire concept gemak en ontwerpvrijheid. Onze standaard modellen staan los van de ondergrond op een ring of wieltjes. De basic uitvoeringen zijn niet verhoogd en hebben een metalen bodemplaat die niet doorroest. Onze cortenstaal plantenbakken zijn ook leverbaar met een omgezette bovenrand voor een mooie strakke afwerking.


 


Bezig met laden...
visibility

Plantenbak Modulair - Cortenstaal Vlak

Modulaire plantenbak van cortenstaal - vlakke uitvoering. Ook te gebruiken als plantenbak border

199,99

visibility

Plantenbak Modulair - Cortenstaal

Modulaire plantenbak van cortenstaal. Ook te gebruiken als plantenbak border

222,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Vierkant - Basic

Vierkante cortenstaal plantenbak met een metalen bodemplaat. Deze plantenbak is niet verhoogd

192,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Vierkant met rand - Basic

Vierkante cortenstaal plantenbak met rand en een metalen bodemplaat. Deze plantenbak is niet verhoogd

252,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Rond - Basic

Ronde cortenstaal plantenbak met een metalen bodemplaat. Deze plantenbak is niet verhoogd

139,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Rond met rand - Basic

Ronde cortenstaal plantenbak met rand en een metalen bodemplaat. Deze plantenbak is niet verhoogd

249,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Conisch - Basic

Conische cortenstaal plantenbak met een metalen bodemplaat. Deze plantenbak is niet verhoogd

234,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Conisch met rand - Basic

Conische cortenstaal plantenbak met rand en een metalen bodemplaat. Deze plantenbak is niet verhoogd

329,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Vierkant

Vierkante cortenstaal plantenbak op een ring of wielen

275,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Vierkant met rand

Vierkante cortenstaal plantenbak met een omgezette bovenrand op een ring of wielen

275,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Rechthoek

Rechthoekige cortenstaal plantenbak op een ring of wielen

234,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Zuil

Zuil cortenstaal plantenbak op een ring of wielen

234,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Taps

Taps cortenstaal plantenbak op een ring

316,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Taps met rand

Taps cortenstaal plantenbak met een rand op een ring

399,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Conisch

Conische cortenstaal plantenbak op een ring

234,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Conisch met rand

Conische cortenstaal plantenbak met rand op een ring

358,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Rond

Ronde cortenstaal plantenbak op een ring of wielen

159,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Rond met rand

Ronde cortenstaal plantenbak met rand op een ring of wielen

310,00

visibility

Plantenbak Cortenstaal - Ovaal

Ovale cortenstaal plantenbak op een ring of wielen

329,00

Cortenstaal Plantenbak

Bij Tuinwaardig bent u aan het juiste adres voor een groot assortiment aan plantenbakken. Wij vinden dat een tuin zijn waarde moet behouden en daarom leveren wij plantenbakken die gemaakt zijn van kwalitatieve en duurzame materialen. Bij ons vindt u verschillende plantenbakken gemaakt van de volgende materialen: hardhout, hardhout met staal, kunststof, fiberstone, natuursteen, gepoedercoat staal en cortenstaal.

Eigenschappen Cortenstaal Plantenbak

Onze plantenbakken worden gemaakt van hoogwaardig cortenstaal. Dit is een roestkleurige staalsoort dat wordt gekenmerkt door zijn tijdloze donkerbruine roestkleuren. Het materiaal wordt veel gebruikt voor beelden en andere kunstwerken en ziet men tegenwoordig vaak in de landschapsinrichting. Een cortenstalen plantenbak heeft een authentieke vintage look en daarnaast ook een robuuste, industriële uitstraling. Cortenstaal is een metaallegering dat bestaat uit ijzer en hieraan zijn koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom toegevoegd. Door de roestkleurige en dichte oxidehuid wordt het dieper liggende materiaal afgeschermd van zuurstof. Hierdoor wordt de oxidatie sterk vertraagt terwijl de corrosie zich wel voortzet. De sterkte van het materiaal is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. Door de (luchtdichte) beschermlaag is cortenstaal, in tegenstelling tot andere soorten staal, zeer goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden. De beschermlaag zorgt ervoor dat regen, sneeuw, ijs en mist niet diep kunnen doordringen. Dit zorgt voor een zeer duurzaam en sterk product dat een langere levensduur heeft dan gewoon staal. Daarnaast hoeft de cortenstalen plantenbak niet te worden behandeld met een coating waardoor het 100% recyclebaar is.

De cortenstalen plantenbak wordt ongeroest, in de grijze metaalkleur aangeleverd. De roestlaag die zich moet ontwikkelen zal afhankelijk van het weer enkele maanden duren. U kunt het proces versnellen door tijdens droogte het product te bevochtigen met een oplossing van water en/of water en zout. Tijdens het roestproces kan de cortenstalen plantenbak roest (water) afgeven.

Vragen over de cortenstaal plantenbak?

Kunt u de afmetingen die u zoekt niet vinden? Dan gaan wij graag met u in overleg. Wij bespreken graag met u uw wensen en bekijken wat we voor u kunnen betekenen. Heeft u nog andere vragen over de cortenstaal plantenbak of over één van de andere producten uit ons assortiment? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder en proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Meer dan cortenstalen plantenbakken

Naast onze duurzame cortenstaal plantenbakken heeft Tuinwaardig voor u een groot aanbod aan plantenbakken in diverse materialen en afmetingen:

- Plantenbak hout: onze duurzame hardhouten plantenbakken zijn ideaal om uw tuin een mooiere uitstraling te geven. Met behulp van optionele zwenkwielen maken wij uw plantenbak eenvoudig verplaatsbaar.
- Plantenbak modulair: de modulaire plantenbakken van cortenstaal en staal met poedercoating zijn zo ontworpen dat u ze zelf kunt samenstellen aan de hand van de leverbare formaten. Het modulaire concept biedt gemak en ontwerpvrijheid.
- Plantenbak kunststof: lichtgewicht plantenbakken verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen. Een kunststof plantenbak is bestand tegen weersinvloeden zoals zon en regen en is daarom uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.
- Plantenbak composiet: deze plantenbakken hebben een hele natuurlijke uitstraling, zijn verrassend lichtgewicht en vergen weinig onderhoud. Door het gebruik van fiberstone hebben de plantenbakken een uiterlijk dat bijna niet te onderscheiden is van echt natuursteen.
- Plantenbak natuursteen: door onze productie en oppervlaktebewerkingen krijgt iedere soort natuursteen meerdere soorten uitstralingen. Natuursteen is uniek in zijn kleurnuancering en structuur, geen twee stenen zijn hetzelfde.