Haagbak cortenstaal Cortenstaal plantenbak Plantenbak met trellis
Haagbak cortenstaal Cortenstaal plantenbak Plantenbak met trellis
Haagbak Cortenstaal
Cortenstaal plantenbak met trellis
Informeer naar levertijd
 
Een cortenstaal plantenbak met trellis is ideaal als afscheiding voor uw tuin of terras. Deze haagbak is te gebruiken voor klimplanten of het telen van groenten en fruit. Cortenstaal is zeer sterk en heeft een warme uitstraling. Hierdoor is niet alleen de begroeiing de blikvanger, maar de haagbak is dat zeker ook. De vaste roestlaag heeft een tijdloze donkerbruine roestkleur en biedt bescherming tegen verdere corrosie. Onze plantenbak met trellis kenmerkt zich door pure Nederlandse ambacht. De plantenbak wordt op bestelling voor u gemaakt, zodat u een nieuwe en ongeroeste plantenbak ontvangt. Door de weersinvloeden zal het roestproces door de weersinvloeden gaan beginnen. Dankzij dit natuurlijke roestproces is geen één plantenbak precies hetzelfde. Onze cortenstaal plantenbak met trellis heeft een omgebogen rand bovenop de bak voor extra stevigheid en een mooie afwerking.

Specificaties
- Model: haagbak / plantenbak met trellis
- Materiaal: cortenstaal
- Materiaaldikte: 2 mm
- Trellis uit gegalvaniseerd gaas met een kader van cortenstaal
- Afmetingen: 80 x 50 x 60 cm (LxBxH)
- Totaalhoogte met trellis: 180 cm
- Omgezette bovenrand
- Bodem 1,5 cm verhoogd
- Ongeroest aangeleverd
- Recyclebaar
- Waterdicht
- Vorst- en hittebestendig
- Levertijd: ca. 5 tot 10 werkdagen
Plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw cortenstaal plantenbak met trellis ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

Haagbak op maat
Wij adviseren om de plantenbak in een vochtige omgeving te zetten, waar deze na enkele weken in het laatste kleurstadium zal zitten en het resultaat van cortenstaal zal bereiken. Dankzij dit natuurlijke roestproces is geen één haagbak precies hetzelfde. Komt u de gewenste afmeting niet tegen in het keuzemenu? Stuur ons een berichtje en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een cortenstaal haagbak op maat!

Cortenstaal
Een plantenbak van Tuinwaardig staat voor kwaliteit en pure Nederlandse ambacht. Door de natuurlijke oxidatielaag heeft deze cortenstaal haagbak een warme, duurzame en tijdloze uitstraling. Onze plantenbakken worden gemaakt van hoogwaardig cortenstaal. Dit is een roestkleurige staalsoort dat wordt gekenmerkt door zijn tijdloze donkerbruine roestkleuren. Het materiaal wordt veel gebruikt voor beelden en andere kunstwerken en ziet men tegenwoordig vaak in de landschapsinrichting. Een cortenstaal plantenbak heeft een authentieke vintage look en daarnaast ook een robuuste, industriële uitstraling. Cortenstaal is een metaallegering dat bestaat uit ijzer en hieraan zijn koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom toegevoegd. Door de roestkleurige en dichte oxidehuid wordt het dieper liggende materiaal afgeschermd van zuurstof. Hierdoor wordt de oxidatie sterk vertraagt terwijl de corrosie zich wel voortzet. De sterkte van het materiaal is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. Door de (luchtdichte) beschermlaag is cortenstaal, in tegenstelling tot andere soorten staal, zeer goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden. De beschermlaag zorgt ervoor dat regen, sneeuw, ijs en mist niet diep kunnen doordringen. Dit zorgt voor een zeer duurzaam en sterk product dat een langere levensduur heeft dan gewoon staal. Daarnaast hoeft deze cortenstaal plantenbak met trellis niet te worden behandeld met een coating waardoor het 100% recyclebaar is. De plantenbak wordt ongeroest, in de grijze metaalkleur aangeleverd. De roestlaag die zich moet ontwikkelen zal afhankelijk van het weer enkele weken duren. U kunt het proces versnellen door tijdens droogte het product te bevochtigen met water. Tijdens het roestproces kan de cortenstaal haagbak roest (water) afgeven.