Een houten tafel waarbij de gaten zijn gevuld met epoxy kunsthars is een ware blikvanger in iedere woning. Een boomstamtafel wordt gemaakt van duurzaam hout en door de dikte van het hout heeft de tafel een robuuste uitstraling. Bladen met scheuren geven een tafel een natuurlijk doorleefd uiterlijk. Om dit uiterlijk te behouden is het mogelijk om gaten en scheuren op te vullen met een epoxy kunsthars. Met een transparante epoxy vulling kunt u door het tafelblad kijken en prachtig de dikte van het hout zien. Een epoxy tafel is daarnaast ook verkrijgbaar in een groot spectrum aan kleuren. De tafel wordt volledig voor u op maat gemaakt. Dankzij de grote voorraad aan unieke boomstambladen is er altijd wel een tafelblad te vinden wat bij u past! Er zijn vele mogelijkheden en hierdoor wordt iedere tafel met een epoxy vulling uniek. Samen met u bespreken wij graag uw wensen, om zo tot een mooie epoxy tafel te komen.


Epoxy tafel op maat

Op zoek naar een nieuwe tafel met een natuurlijke uitstraling? Een epoxy tafel is een houten tafel waarbij de gaten gevuld zijn met epoxy kunsthars. Het is een bijzondere combinatie en daardoor is het ook een unieke tafel. We horen graag uw wensen om een epoxy tafel op maat te maken. Als u de keuze heeft gemaakt voor een tafelblad kunt u de epoxy kunsthars vulling kiezen. Zo kan bijvoorbeeld een doorzichtige transparante vulling worden gebruikt, zodat u het binnengedeelte van het tafelblad ziet. Ook is het mogelijk om scheuren en gaten te vullen met verschillende epoxy kleuren. Het is zelfs mogelijk om een riviertafel te maken, waarbij in het midden van een tafelblad een strook van epoxy kunsthars wordt gemaakt. Dit zorgt voor een prachtig effect waarbij het lijkt alsof er een rivier door het tafelblad stroomt. Door uw eigen tafel helemaal zelf samen te stellen wordt de epoxy tafel een echt pronkstuk in uw huis.

Afrormosia en iroko hout

De epoxy tafels worden gemaakt van de mooiste houtsoorten! De tafelbladen zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam en verantwoord. Er is een strikte naleving van duurzaam bosbeheer door de importeurs van het Afrikaans hardhout. Dit garandeert een continue levering van het hout en zorgt ook voor meer werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Onze leveranciers werken aan projecten om illegale en ongeoorloofde houthandel tegen te gaan. Bij ons vindt u dan ook uitsluitend legaal gecertificeerd hout. Denk hierbij aan FSC/PEFC. Een epoxy tafel is verkrijgbaar in afrormosia of iroko hout. Afrormosia heeft een lichtbruin uiterlijk en is een zeer duurzame, stabiele houtsoort. De bladen zijn mooi gevlamd en zijn wel 8 cm dik. Afrormosia wordt ook wel Afrikaanse teak genoemd. Iroko is een prachtige stabiele houtsoort met een mooie overgang van kernhout naar spinthout (schorskanten). De kleur van Iroko kan variëren. De unieke uitstraling van een boomschors is goed terug te zien bij deze houtsoort. Salontafels of eetkamertafels is allemaal geen probleem om met dit hout te maken.

Werkwijze

Stap 1: keuze van het tafelblad
Ieder blad is uniek en heeft weer een hele andere uitstraling. U bent van harte uitgenodigd om de werkplaats te bezoeken en een tafelblad te kiezen dat helemaal bij u past. De epoxy tafels kunnen naar wens op maat worden gemaakt. Ook kunt u zelf kiezen van welke houtsoort u de tafel gemaakt wilt hebben.
Boomstambladen

Stap 2: de wensen en de mogelijkheden bespreken
Zodra u een tafelblad heeft gekozen bespreken we graag de mogelijkheden voor de epoxy verwerking. Ook worden details besproken zoals de afmetingen, het onderstel en de levertermijn.
epoxy tafel

Stap 3: productie van de epoxy tafel
Tijdens het productieproces wordt u op de hoogte gehouden met foto’s. Soms wordt er tussendoor nog een bezoek aan de werkplaats ingepland om de laatste punten op de i te zetten.
Tafelblad

Stap 4: levering en plaatsing
Als de epoxy tafel helemaal klaar is zal er een bezorgafspraak worden gemaakt. De tafel wordt bij u thuis op de gewenste plaats gezet.
Tafel met epoxy

Epoxy tafel van Tuinwaardig

Tuinwaardig is specialist in producten voor de inrichting en verzorging van de buitenruimte. Wij leveren maatwerk producten waarbij kwaliteit en vakmanschap voorop staan. Naast ons assortiment voor de tuin hebben wij ook een uniek assortiment voor binnen. Deze producten komen voort uit onze ervaringen in de buitenruimte, waarbij wij ons richten op een sfeervolle en natuurlijke huisinrichting. Vanzelfsprekend met dezelfde hoogstaande kwaliteit zoals u van ons gewend bent. Een epoxy tafel kenmerkt zich door de hoge kwaliteit en puur vakmanschap. Geen massaproductie tafels, maar handwerk waarbij er veel zorg is voor het eindproduct. Deze nadruk op vakwerk ziet u ook duidelijk terug in de details en afwerking van een tafel. Bij ons is er altijd een passend product voor u. Voor ons is niks te gek en wij maken het graag voor u. Een uitdaging nemen wij daarom ook graag aan. U vraagt, wij maken! Bent u op zoek naar een unieke en bijzondere epoxy tafel, aarzel dan niet langer en vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij ons. Dit kan telefonisch, via de mail of kom gezellig langs in de werkplaats!

- Boomstamtafelbladen tot 500 cm lang en 180 cm breed
- Gebruik van duurzaam en verantwoord hout
- Keuze uit verschillende epoxy vullingen
- Epoxy als opvulling of tafelblad volledig bedekt
- Tafelblad en onderstel op maat
- Onderstel zowel in hout als staal
- Nadruk op hoge kwaliteit
- Bezoek van werkplaats is mogelijk