Tuinwaardig levert in Nederland en België.

Bestellingen
Een bestelling plaatsen kan op de volgende manieren:
 - Via onze webshop
-  Via een offerteaanvraag
-  Via email

Orderbevestiging
Na ontvangst van uw bestelling ontvangt u een orderbevestiging. Heeft u uw bestelling gedaan via de webshop dan ontvangt u deze direct na het plaatsen van uw bestelling.

Orderverwerking
- Plaats uw bestelling via onze webshop en wij leveren volgens orderbevestiging snel bij uw thuis.
- Zodra uw betaling via de webshop is ontvangen, gaat de order in verwerking.  
- Zorg in geval van bestelling via offerte of email dat de betaling tijdig bij ons binnen is onder vermelding van het factuurnummer die is weergegeven in de bevestigingsmail. Let op, na ontvangst van uw betaling of aanbetaling verwerken we pas uw order.
- U ontvangt bij een update van uw orderstatus van uw order altijd een e-mailbericht.
- Afgesloten binnensteden a.u.b. melden in het opmerkingsveld bij uw bestelling.

Betaling
Alle prijzen op de website zijn inclusief BTW. Wij werken met Rabobank Omnikassa en bieden u de volgende betaalmethoden:

- iDEAL (geen extra kosten), zorgt voor de snelste verwerking van uw order
- Vooraf overmaken (geen extra kosten), zorg dat de betaling tijdig is gedaan, vermeld het factuurnummer bij uw overboeking
- Mastercard (toeslag 1,5%)
- Visa (toeslag 1,5%)
- Maestro / VPay (geen extra kosten)
- Bancontact (geen extra kosten)

Leveringstermijnen en verzendkosten
De meeste producten worden geleverd tussen de 2 en 10 werkdagen (mits voorradig). Voor onze maatwerk producten is de leveringstermijn als volgt:
- Plantenbakken: ca. 10 werkdagen
- Tuinmeubelen: ca. 4 weken
Bovenstaande levertijd zijn een indicatie en kunnen in het hoogseizoen afwijken. Op de productpagina’s passen we daarom per product de levertijden regelmatig aan. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het product uiterlijk klaar is.

De verzendkosten zijn afhankelijk van de grootte en gewicht van het product.
- Pakketleveringen in Nederland kosten tussen de € 6,95 en € 15,- incl. btw
- Pakketlevering naar België kosten tussen de € 12,95 en € 25,- incl. btw
- Palletleveringen in Nederland kosten tussen de € 30,- en € 55,- incl. btw (m.u.v. de Waddeneilanden)
- Palletleveringen naar België kosten tussen de € 39,- en € 99,- incl. btw

Deze verzendkosten van uw gekozen product worden automatisch zichtbaar in de winkelwagen. Voor sommige producten geldt een franco levering boven een bepaald bedrag.

Levering van uw product
- Bestellingen geleverd door PostNL worden op het door u aangegeven adres aangeboden. Op het moment dat u niet thuis bent, bieden wij het pakket aan bij de buren. U ontvangt dan een kaartje in de brievenbus met daarop het adres waar uw pakket is geleverd.
- Levering van grotere producten via pallettransport gebeurt na contact via telefoon of email. Deze grote producten, zoals meubels en plantenbakken, worden afgeleverd op de begane grond 1e deur (voordeurlevering). Wij verzoeken u om bereikbaar te zijn op het door u opgegeven telefoonnummer en om uw mail in de gaten te houden. Wij of onze transporteur nemen voor levering met u contact op voor de leverdatum. De transporteur hanteert een voordeurlevering maar in overleg kan deze bereid zijn om samen met u het product op een bepaalde plek te zetten. Mocht er hierbij onverhoopt schade ontstaan aan het product of uw bezittingen dan houden wij ons niet aansprakelijk.
- Producten worden op een vlakke ondergrond geproduceerd. Als deze op een ongelijke ondergrond worden geplaatst staan deze minder stabiel. Als een product scharnierende delen heeft, zoals een klep of deur, zult u zelf zorg moeten dragen om de ondergrond vlak te maken of de scharnierende delen bij te stellen. Wij houden ons niet aansprakelijk voor eventuele instabiliteit, schade of kromgetrokken deksels en deuren door een oneffen ondergrond.

Retourbeleid
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Er is geen herroepingsrecht mogelijk als het product al intensief in gebruik is genomen. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via email. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten. Is het artikel defect bezorgd of is deze kapot gegaan binnen de zichttermijn van 14 dagen? Meld uw klacht dan direct na ontvangst en stuur foto’s via email.

Uitgesloten van retour zijn tuinmeubelen, plantenbakken en andere maatwerk producten. Deze worden specifiek voor de klant samengesteld en gemaakt en kunnen door hun aard niet worden geretourneerd.