Een riviertafel is een tafel waarbij in het tafelblad een scheur is gevuld met epoxy kunsthars. Dit zorgt voor een prachtig effect waarbij het lijkt alsof er een rivier door het tafelblad stroomt. Ook is het mogelijk om een tafelblad uit twee houtdelen met elkaar te verbinden door een ‘rivier’ van epoxy tussen de twee delen te maken. Met een transparante epoxy vulling kunt u door het tafelblad kijken en prachtig de dikte van het hout zien. Een tafel wordt volledig voor u op maat gemaakt van duurzaam afrormosia of iroko hout. Dankzij de scheuren in het tafelblad heeft een riviertafel een natuurlijke uitstraling en door het gebruik van epoxy kunsthars is dit een opvallende blikvanger in iedere woning.


Riviertafel op maat

Een riviertafel wordt ook wel een epoxy tafel genoemd. Uw keuze voor een tafel met epoxy kunsthars begint met de keuze van het tafelblad. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een tafelblad bestaande uit twee houtdelen of een tafelblad met een scheur in het midden. Er zijn vele mogelijkheden en hierdoor wordt iedere riviertafel uniek. Samen met u bespreken wij graag uw wensen, om zo tot een mooie riviertafel te komen. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals de afmetingen van tafel, grootte van de rivier en het onderstel. We horen graag uw wensen om een riviertafel op maat te maken. U kunt langskomen in de werkplaats of we sturen u foto’s van verschillende tafelbladen. Als u de keuze heeft gemaakt voor een tafelblad kunt u de epoxy vulling kiezen. Zo kan het tafelblad bijvoorbeeld gevuld worden met een zwarte of een doorzichtige vulling, zodat u het binnengedeelte van het tafelblad ziet. Wanneer u een tafelblad heeft gekozen bespreken we graag met u de keuze voor een passend onderstel. Vaak wordt er gekozen voor riviertafel met een stalen onderstel. Door het gebruik van staal in combinatie met hout krijgt de tafel een stijlvol en industrieel uiterlijk. Als de voorkeur uitgaat naar een riviertafel met houten poten is dat ook altijd bespreekbaar.

Houtsoorten

De riviertafels worden gemaakt van de mooiste houtsoorten! De tafelbladen zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam en verantwoord. Er is een strikte naleving van duurzaam bosbeheer door de importeurs van het Afrikaans hardhout. Dit garandeert een continue levering van het hout en zorgt ook voor meer werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Onze leveranciers werken aan projecten om illegale en ongeoorloofde houthandel tegen te gaan. Bij ons vindt u dan ook uitsluitend legaal gecertificeerd hout. Denk hierbij aan FSC/PEFC. Een riviertafel is verkrijgbaar in afrormosia of iroko hout. Afrormosia heeft een lichtbruin uiterlijk en is een zeer duurzame, stabiele houtsoort. De bladen zijn mooi gevlamd en zijn wel 8 cm dik. Afrormosia wordt ook wel Afrikaanse teak genoemd. Iroko is een prachtige stabiele houtsoort met een mooie overgang van kernhout naar spinthout (schorskanten). De kleur van Iroko kan variëren. De unieke uitstraling van een boomschors is goed terug te zien bij deze houtsoort.

Kwaliteit riviertafel

Bent u op zoek naar een unieke riviertafel? Dan bent u bij Tuinwaardig aan het juiste adres. Een riviertafel wordt op maat gemaakt en heeft hierdoor een hoge kwaliteit en stijlvolle uitstraling. De tafels kenmerken zich door de hoge kwaliteit en puur vakmanschap. Geen massaproductie tafels, maar handwerk waarbij er veel zorg is voor het eindproduct. Deze nadruk op vakwerk ziet u ook duidelijk terug in de details en afwerking van een riviertafel. Tuinwaardig is specialist in producten voor de inrichting en verzorging van de buitenruimte. Wij leveren maatwerk producten waarbij kwaliteit en vakmanschap voorop staan. Naast ons assortiment voor de tuin hebben wij ook een uniek assortiment voor binnen. Deze producten komen voort uit onze ervaringen in de buitenruimte, waarbij wij ons richten op een sfeervolle en natuurlijke huisinrichting. Vanzelfsprekend met dezelfde hoogstaande kwaliteit zoals u van ons gewend bent. Voor ons staat kwaliteit hoog in het vaandel en wij streven er naar om ons assortiment continu te verbeteren. Bij ons vindt u altijd een passend product om zowel uw huis als tuin unieker te maken.

Meer informatie over de riviertafel

Neem contact met ons op als u nog vragen heeft over een riviertafel. U kunt ons op verschillende manieren bereiken. Zo kunt u gebruik maken van het contactformulier op onze website. Daarnaast kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Bent u geïnteresseerd in een riviertafel met een epoxy vulling? Dan bent u op afspraak ook van harte welkom in de werkplaats voor het stellen van vragen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een bezoek aan de werkplaats. Wij begrijpen namelijk heel goed dat u eerst graag een keer het hout met eigen ogen wilt zien. Tevens voorzien wij u graag van een persoonlijk en deskundig advies om een riviertafel op maat te maken.