Rechthoekige cortenstaal plantenbak Rechthoekige plantenbak Cortenstaal plantenbak Plantenbak rechthoekig Cortenstaal plantenbakken Plantenbakken Cortenstaal plantenbak met terrasscherm Plantenbak met terrasscherm Plantenbak met huisnummer
Rechthoekige cortenstaal plantenbak Rechthoekige plantenbak Cortenstaal plantenbak Plantenbak rechthoekig Cortenstaal plantenbakken Plantenbakken Cortenstaal plantenbak met terrasscherm Plantenbak met terrasscherm Plantenbak met huisnummer
Plantenbak Cortenstaal - Rechthoek
Rechthoekige cortenstaal plantenbak met een omgezette bovenrand. Afmetingen: 60 x 30 x 30 cm. Maatwerk is mogelijk op aanvraag.
Informeer naar levertijd
 
Stap af van de standaardafmetingen en kies een cortenstaal plantenbak die helemaal bij uw tuin past. De genoemde prijs is een vanafprijs maar alle afmetingen zijn bespreekbaar. Het is ook mogelijk om uw plantenbak uniek en persoonlijk te maken met een huisnummer, naam of logo. Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan en wij komen hier snel bij u op terug!
Vraag offerte aan

Plantenbak met gravering

Cortenstaal is een zeer sterk materiaal met een warme uitstraling. De vaste roestlaag heeft een tijdloze donkerbruine roestkleur en biedt bescherming tegen verdere corrosie. Onze rechthoekige cortenstaal plantenbak kenmerkt zich door pure Nederlandse ambacht. De kwalitatieve plantenbak wordt op bestelling voor u gemaakt, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een nieuwe en speciaal voor u gemaakte plantenbak ontvangt. Wij leveren een rechthoekige cortenstaal plantenbak ongeroest aan, waarna het roestproces door de weersinvloeden gaat beginnen. Dankzij dit natuurlijke roestproces is geen één plantenbak precies hetzelfde. Deze rechthoekige cortenstaal plantenbak heeft een omgebogen rand bovenop de bak voor extra stevigheid en een mooie afwerking. De plantenbak kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. De bodem van de plantenbak is verhoogd voor een goede afwatering. Als u de plantenbak buiten plaatst is het aan te raden dat de ondergrond deels waterdoorlatend is.

Specificaties
- Model: rechthoekig
- Materiaal: cortenstaal
- Materiaaldikte: 2 mm
- Omgezette bovenrand
- Bodem 1,5 cm verhoogd
- Ongeroest aangeleverd
- Recyclebaar
- Waterdicht
- Vorst- en hittebestendig
- Levertijd: ca. 5 tot 10 werkdagen
Plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw rechthoekige cortenstaal plantenbak ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

Afmetingen (LxBxH)
De plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een nieuwe en speciaal voor u gemaakte plantenbak ontvangt. Een nieuwe plantenbak wordt altijd standaard als blank, niet tot weinig verkleurd, staal geleverd. Wij adviseren om de plantenbak in een vochtige omgeving te zetten, waar deze na enkele weken in het laatste kleurstadium zal zitten en het resultaat van cortenstaal zal bereiken. Dankzij dit natuurlijke roestproces is geen één rechthoekige cortenstaal plantenbak precies hetzelfde. Komt u de gewenste afmeting niet tegen? Stuur ons een berichtje en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een maatwerk plantenbak!

Cortenstaal
Een maatwerk cortenstaal plantenbak van Tuinwaardig staat voor kwaliteit en pure Nederlandse ambacht. Door de natuurlijke oxidatielaag heeft deze plantenbak een warme, duurzame en tijdloze uitstraling. Onze plantenbakken worden gemaakt van hoogwaardig cortenstaal. Dit is een roestkleurige staalsoort dat wordt gekenmerkt door zijn tijdloze donkerbruine roestkleuren. Het materiaal wordt veel gebruikt voor beelden en andere kunstwerken en ziet men tegenwoordig vaak in de landschapsinrichting. Een cortenstaal plantenbak heeft een authentieke vintage look en daarnaast ook een robuuste, industriële uitstraling. Cortenstaal is een metaallegering dat bestaat uit ijzer en hieraan zijn koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom toegevoegd. Door de roestkleurige en dichte oxidehuid wordt het dieper liggende materiaal afgeschermd van zuurstof. Hierdoor wordt de oxidatie sterk vertraagt terwijl de corrosie zich wel voortzet. De sterkte van het materiaal is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. Door de (luchtdichte) beschermlaag is cortenstaal, in tegenstelling tot andere soorten staal, zeer goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden. De beschermlaag zorgt ervoor dat regen, sneeuw, ijs en mist niet diep kunnen doordringen. Dit zorgt voor een zeer duurzaam en sterk product dat een langere levensduur heeft dan gewoon staal. Daarnaast hoeft deze rechthoekige cortenstaal plantenbak niet te worden behandeld met een coating waardoor het 100% recyclebaar is. De plantenbak wordt ongeroest, in de grijze metaalkleur aangeleverd. De roestlaag die zich moet ontwikkelen zal afhankelijk van het weer enkele weken duren. U kunt het proces versnellen door tijdens droogte het product te bevochtigen met water. Tijdens het roestproces kan de cortenstaal plantenbak roest (water) afgeven.