Plantenbak Cortenstaal - Rechthoek zonder bodem

Rechthoekige cortenstaal plantenbak zonder bodem met een omgezette bovenrand. Te gebruiken als plantenbak border

€ 89,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Een cortenstaal plantenbak heeft een warme, duurzame en tijdloze uitstraling. Cortenstaal is een metaallegering dat bestaat uit ijzer en hieraan zijn koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom toegevoegd. Door de roestkleurige en dichte oxidehuid wordt het dieper liggende materiaal afgeschermd van zuurstof. Hierdoor wordt de oxidatie sterk vertraagt terwijl de corrosie zich wel voortzet. De sterkte van het materiaal is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. Een nieuwe plantenbak wordt ongeroest aangeleverd, waarna het roestproces door de weersinvloeden gaat beginnen. Dankzij het natuurlijke roestproces is geen één plantenbak precies hetzelfde. Een cortenstaal plantenbak van Tuinwaardig staat voor kwaliteit en pure Nederlandse ambacht. Het oog voor detail ziet u dan ook terug in de afwerking en de hoge kwaliteit van onze plantenbakken. De cortenstaal plantenbakken hebben altijd een omgezette rand aan de bovenkant voor een mooie uitstraling en extra stevigheid. Doordat onze cortenstaal plantenbak zonder bodem wordt geleverd is deze ideaal als verhoogde border in uw tuin.

Specificaties
- Model: rechthoekig zonder bodem
- Materiaal: cortenstaal
- Materiaaldikte: 2 mm
- Omgezette bovenrand
- Bodem 1,5 cm verhoogd
- Ongeroest aangeleverd
- Recyclebaar
- Waterdicht
- Vorst- en hittebestendig
- Levertijd: ca. 5 tot 10 werkdagen
Plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw cortenstaal plantenbak ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

Afmetingen (LxBxH)
De plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een nieuwe en speciaal voor u gemaakte plantenbak ontvangt. Een nieuwe plantenbak wordt altijd standaard als blank, niet tot weinig verkleurd, staal geleverd. Wij adviseren om de plantenbak in een vochtige omgeving te zetten, waar deze na enkele weken in het laatste kleurstadium zal zitten en het resultaat van cortenstaal zal bereiken. Dankzij dit natuurlijke roestproces is geen één cortenstaal plantenbak precies hetzelfde. Komt u de gewenste afmeting niet tegen? Stuur ons een berichtje en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een maatwerk plantenbak zonder bodem!

- 60 x 30 x 30 cm
- 70 x 35 x 35 cm
- 80 x 40 x 40 cm
- 90 x 45 x 45 cm
- 100 x 50 x 50 cm
- 110 x 55 x 55 cm
- 120 x 60 x 60 cm

Cortenstaal
Een maatwerk cortenstaal plantenbak van Tuinwaardig staat voor kwaliteit en pure Nederlandse ambacht. Door de natuurlijke oxidatielaag heeft deze plantenbak een warme, duurzame en tijdloze uitstraling. Onze plantenbakken worden gemaakt van hoogwaardig cortenstaal. Dit is een roestkleurige staalsoort dat wordt gekenmerkt door zijn tijdloze donkerbruine roestkleuren. Het materiaal wordt veel gebruikt voor beelden en andere kunstwerken en ziet men tegenwoordig vaak in de landschapsinrichting. Een cortenstaal plantenbak heeft een authentieke vintage look en daarnaast ook een robuuste, industriële uitstraling. Cortenstaal is een metaallegering dat bestaat uit ijzer en hieraan zijn koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom toegevoegd. Door de roestkleurige en dichte oxidehuid wordt het dieper liggende materiaal afgeschermd van zuurstof. Hierdoor wordt de oxidatie sterk vertraagt terwijl de corrosie zich wel voortzet. De sterkte van het materiaal is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. Door de (luchtdichte) beschermlaag is cortenstaal, in tegenstelling tot andere soorten staal, zeer goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden. De beschermlaag zorgt ervoor dat regen, sneeuw, ijs en mist niet diep kunnen doordringen. Dit zorgt voor een zeer duurzaam en sterk product dat een langere levensduur heeft dan gewoon staal. Daarnaast hoeft de cortenstaal plantenbak niet te worden behandeld met een coating waardoor het 100% recyclebaar is. De plantenbak wordt ongeroest, in de grijze metaalkleur aangeleverd. De roestlaag die zich moet ontwikkelen zal afhankelijk van het weer enkele weken duren. U kunt het proces versnellen door tijdens droogte het product te bevochtigen met water. Tijdens het roestproces kan de cortenstaal plantenbak roest (water) afgeven.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.