Natuursteen - Rusty Slate

Natuursteen plantenbak met steenstrips in een rechte uitvoering

Informeer naar levertijd
Leisteen plantenbak
Deze leisteen plantenbak met steenstrips heeft een unieke en authentieke uitstraling. Van een saaie plantenbak maken wij een sfeervolle bak met verschillende kleuren steenstrips van natuursteen. Het natuursteen zagen wij in stukken en lijmen deze op matjes op de plantenbak. De leisteen plantenbak is uniek in zijn kleurnuancering en structuur, geen twee plantenbakken zijn hetzelfde!

De plantenbak is gemaakt van Rusty Slate. Dit is een fraaie leisteen uit het noorden van China. De leisteen plantenbak heeft hierdoor unieke tinten in combinatie met een gelaagde structuur. Doordat deze steensoort ijzerhoudend is, is er enige kans op naroesting. Deze leisteen plantenbak zorgt zowel binnen als buiten voor een unieke sfeer en is onderhoudsvriendelijk. De plantenbak is op vele manieren toe te passen en is geschikt voor allerlei soorten beplanting. Daarnaast is de leisteen plantenbak vorstbestendig en heeft een goede afwatering. Dit zorgt ervoor dat barsten worden voorkomen, zodat u nog langer kunt genieten van uw plantenbak. Naast de keuze voor een duurzaam product loopt u relatief weinig risico op diefstal door het aanzienlijke gewicht.

Specificaties
- Leisteen plantenbak met steenstrips
- Uitvoering: recht
- Vorstbestendig
- Duurzaam
- Tijdloos
- Kleurecht
- Onderhoudsvriendelijk
- Ook leverbaar in Supreme Slate

Afmetingen en gewicht (LxBxH)
- 50 x 50 x 50 cm / 344 kg
Levertijd: ca. 5-7 werkdagen
Heeft u liever een leisteen plantenbak in een andere afmeting? Stuur ons een berichtje en wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Supreme Slate
De leisteen plantenbak is ook leverbaar in Supreme Slate. Wij informeren u graag over de beschikbare afmetingen en actuele prijzen. Supreme slate is een fraaie leisteen uit het noorden van China. Deze steenstrips hebben unieke tinten in combinatie met een gelaagde structuur. Doordat de steensoort ijzerhoudend is, is er enige kans op naroesting. Deze is echter minimaal omdat er minder ijzerdeeltjes in de steenstrips zitten.
Supreme slate

Een plantenbak van leisteen
Leisteen is een sterk gelaagd gesteente gevormd door de metamorfose van kleirijk sediment. Onder druk, in de loop van vele miljoenen jaren, is deze gesteente omgevormd tot leisteen. Er zijn diverse soorten leisteen, afhankelijk van de oorsprong. In de groeve worden schollen steen van de rots gespleten, waardoor er een natuurlijk splijtoppervlak ontstaat, dat per leisteensoort varieert van zeer ruw tot vrij glad. Deze schollen worden ook wel “flagstones” genoemd en de vorm van deze is onregelmatig. De basis voor de leisteen plantenbak worden weer uit deze schollen gezaagd.