Plantenbak van steen Plantenbakken Blauwsteen Plantenbak steen Stenen plantenbak Stenen bak Plantenbak Blue stone plantenbak Blue stone plantenbakken Natuurstenen plantenbak Natuursteen plantenbak Blue stone
Plantenbak van steen Plantenbakken Blauwsteen Plantenbak steen Stenen plantenbak Stenen bak Plantenbak Blue stone plantenbak Blue stone plantenbakken Natuurstenen plantenbak Natuursteen plantenbak Blue stone
Natuursteen - Blue Stone Recht
Natuursteen plantenbak van Blue Stone in een rechte uitvoering
Informeer naar levertijd
 
Plantenbak van steen
Deze natuurstenen plantenbak heeft een duurzame en luxe uitstraling die past in iedere tuin. Een plantenbak van steen is geschikt voor allerlei soorten planten en bomen. Daarnaast is de bak vorstbestendig en heeft een goede afwatering. Dit zorgt ervoor dat barsten worden voorkomen en u nog langer kunt genieten van uw plantenbak. Naast de keuze voor een duurzaam product loopt u relatief weinig risico op diefstal door het aanzienlijke gewicht. Deze plantenbak van steen heeft een rechte uitvoering en is leverbaar in verschillende afmetingen. De plantenbak is op vele manieren toe te passen, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Deze stevige plantenbak is gemaakt van Blue Stone. Dit is een veelgebruikte natuursteen die in China wordt gewonnen. Hier liggen vele steengroeven die kwalitatieve hardstenen produceren. Hardsteen uit China is verkrijgbaar in meerdere soorten, elk met zijn specifieke eigenschappen. De bekendste hardsteensoort is Blue Stone, een dolomietrijke steensoort met een grijs/blauwe kleur. Kenmerkend voor dit materiaal zijn de talloze fossielen 'spots' (vlekken) die zich in de steen aftekenen. Een natuurstenen plantenbak creëert zowel binnen als buiten een unieke sfeer met een onderhoudsvriendelijk karakter. Natuursteen is uniek in zijn kleurnuancering en structuur, geen twee stenen zijn hetzelfde.

Specificaties
- Blue Stone hardsteen
- Afwerking: gezoet
- Uitvoering: recht
- Vorstbestendig
- Duurzaam
- Tijdloos
- Kleurecht
- Onderhoudsvriendelijk

Afmetingen en gewicht (LxBxH)
- 40 x 40 x 40 cm - 90 kg
- 60 x 60 x 60 cm - 202 kg
- 80 x 80 x 80 cm - 358 kg
- 100 x 100 x 100 cm - 560 kg
- 200 x 52 x 75 cm - 560 kg
Levertijd: ca. 5-7 werkdagen
Heeft u liever een plantenbak van steen in een andere afmeting? Stuur ons een berichtje en wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Plantenbak van steen: Blue Stone
Blauwe hardsteen (blauwsteen) is een kalksteen met een typische blauwgrijze kleur. De steensoort wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten van crinoïden. Dit zijn diertjes met een kalkskelet, die veelal op de zeebodem leven. Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de calcietafzetting die het geheel aan elkaar smeedde, hierdoor vormde zich in de loop van miljoenen jaren de blauwe hardsteenlaag. De kleur wordt bepaald door de hoeveelheid zeer fijn verspreide plantaardige resten (koolstof). Hardsteen komt voor in verschillende groeven over de hele wereld. Een plantenbak van steen heeft specifieke eigenschappen, een unieke uitstraling en meerdere voordelen:

Duurzaam: natuursteen is één van de meest duurzame bouwproducten. Het werd door de geschiedenis heen al gebruikt door de mensheid als bouwmateriaal. Veel van deze bouwwerken zijn nog steeds intact en nog steeds is te zien dat de schoonheid van het natuursteen en de typisch eigenschappen bewaard zijn gebleven.

Tijdloos: natuursteen kan gebruikt worden in allerlei bouwstijlen; van modern tot klassiek en van ingetogen tot expressief. Doordat er vele mogelijkheden zijn in de afwerking en de toepassing van natuursteen is het materiaal tijdloos en geschikt voor iedere stijl en trend.

Kleurecht: natuursteen bestaat uit afgekoeld vloeibaar gesteente uit de kern van de aarde, of uit sedimenten die onder druk of bij hoge temperaturen zijn versteend. De plantenbak van steen is dus door-en-door gekleurd en er zijn geen kunstmatige kleurstoffen toegevoegd. Alleen bepaalde oppervlakte bewerkingen kunnen de kleur veranderen.

Onderhoudsvriendelijk: natuursteen is een zeer compact gesteente. De fysieke eigenschappen van de verschillende natuursteensoorten bepalen de kwaliteit van de steen, maar over het algemeen kennen de meeste natuursteensoorten een hoge dichtheid. Hierdoor zullen vuil, algen, mossen en schimmels moeilijk kans krijgen om te hechten.

Functioneel: natuursteen kan op verschillende manieren worden bewerkt, van gepolijst tot ruw. Dit bepaalt zowel het uiterlijk als de functionaliteit van het natuursteen.