Natuursteen - Blue Stone Taps

Natuursteen plantenbak van Blue Stone in een taps uitvoering

Informeer naar levertijd
Een hardstenen plantenbak heeft een mooie en duurzame uitstraling die binnen iedere stijl past. Naast de esthetische voordelen is deze bak geschikt voor allerlei beplantingen. Met deze plantenbak loopt u relatief weinig risico op diefstal door het aanzienlijke gewicht. Een hardstenen plantenbak creëert zowel binnen als buiten een unieke sfeer met een onderhoudsvriendelijk karakter. Hardsteen is uniek in zijn kleurnuancering en structuur, geen twee stenen zijn hetzelfde. Deze hardstenen plantenbak is gemaakt van Blue Stone. Dit is een veelgebruikte natuursteen die in China wordt gewonnen. Hier liggen vele steengroeven die kwalitatieve hardstenen produceren. Hardsteen uit China is verkrijgbaar in meerdere soorten, elk met zijn specifieke eigenschappen. De bekendste hardsteensoort is Blue Stone, een dolomietrijke steensoort met een grijs/blauwe kleur. Kenmerkend voor dit materiaal zijn de talloze fossielen 'spots' (vlekken) die zich in de steen aftekenen.

De Blue Stone hardstenen plantenbak heeft een tapse vorm en is leverbaar in een klein of groot formaat. Hierdoor heeft u altijd wel een passende plantenbak voor u gekozen beplanting.

Specificaties
- Blue Stone hardsteen
- Afwerking: gezoet
- Uitvoering: taps
- Vorstbestendig
- Duurzaam
- Tijdloos
- Kleurecht
- Onderhoudsvriendelijk

Afmetingen en gewicht (LxBxH)
- 30 x 30 x 60 cm / 91 kg
- 30 x 30 x 90 cm / 131 kg
- 40 x 40 x 40 cm / 90 kg
- 50 x 50 x 100 cm / 252 kg
- 60 x 60 x 60 cm / 202 kg
Levertijd: ca. 5-7 werkdagen
Heeft u liever een andere afmeting? Stuur ons een berichtje en wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Hardstenen Plantenbak
Blauw hardsteen (blauwsteen) is een kalksteen met een typische blauwgrijze kleur. De steensoort wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten van crinoïden. Dit zijn diertjes met een kalkskelet, die veelal op de zeebodem leven. Bij het afsterven bleef hun kalkskelet op de bodem achter en samen met de calcietafzetting die het geheel aan elkaar smeedde, hierdoor vormde zich in de loop van miljoenen jaren de blauwe hardsteenlaag. De kleur wordt bepaald door de hoeveelheid zeer fijn verspreide plantaardige resten (koolstof). Hardsteen komt voor in verschillende groeven over de hele wereld. Een hardstenen plantenbak heeft specifieke eigenschappen, een unieke uitstraling en meerdere voordelen:

Duurzaam: hardsteen is één van de meest duurzame bouwproducten. Het werd door de geschiedenis heen al gebruikt door de mensheid als bouwmateriaal. Veel van deze bouwwerken zijn nog steeds intact en nog steeds is te zien dat de schoonheid van het hardsteen en de typisch eigenschappen bewaard zijn gebleven.

Tijdloos: hardsteen kan gebruikt worden in allerlei bouwstijlen; van modern tot klassiek en van ingetogen tot expressief. Doordat er vele mogelijkheden zijn in de afwerking en de toepassing van hardsteen is het materiaal tijdloos en geschikt voor iedere stijl en trend.

Kleurecht: hardsteen bestaat uit afgekoeld vloeibaar gesteente uit de kern van de aarde, of uit sedimenten die onder druk of bij hoge temperaturen zijn versteend. Het is dus door-en-door gekleurd en er zijn geen kunstmatige kleurstoffen toegevoegd. Alleen bepaalde oppervlakte bewerkingen kunnen de kleur veranderen.

Onderhoudsvriendelijk: hardsteen is een zeer compact gesteente. De fysieke eigenschappen van de verschillende natuursteensoorten bepalen de kwaliteit van de steen, maar over het algemeen kennen de meeste hardsteensoorten een hoge dichtheid. Hierdoor zullen vuil, algen, mossen en schimmels moeilijk kans krijgen om te hechten.

Functioneel: hardsteen kan op verschillende manieren worden bewerkt, van gepolijst tot ruw. Dit bepaalt zowel het uiterlijk als de functionaliteit van het hardsteen.