Plantenbak TW Basic Douglashouten plantenbak Douglas plantenbak Plantenbak douglashout Plantenbak douglas hout Houten plantenbak Plantenbak hout Plantenbak
Plantenbak TW Basic Douglashouten plantenbak Douglas plantenbak Plantenbak douglashout Plantenbak douglas hout Houten plantenbak Plantenbak hout Plantenbak
Plantenbak TW Basic - Douglas
Basic plantenbak gemaakt van douglashout
Informeer naar levertijd
 
Een plantenbak wordt vaak gebruikt om een tuin op te delen of een scheiding te maken. De TW Basic is een stevige plantenbak van fijnbezaagd douglashout met een natuurlijk en ruw uiterlijk. Deze plantenbak is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kan zodoende het gehele jaar door buiten blijven staan. Omdat de TW Basic wordt gemaakt van douglashout is deze ideaal voor tuinen met een landelijke en rustieke uitstraling. De bodem van de plantenbak is verhoogd voor een goede afwatering. In de bodem zitten naden om het overtollige water af te voeren. Als u de plantenbak buiten plaatst is het aan te raden dat de ondergrond deels waterdoorlatend is. Wij adviseren om in de plantenbak een laag van 5 tot 10 cm hydro-korrels te plaatsen, deze nemen water op en geven het weer af zodra de planten dit nodig hebben. Douglashout is duurzaam, maar heeft een kortere levensduur dan hardhout. Heeft u liever een plantenbak met een nog hogere kwaliteit? Bekijk dan ook eens onze plantenbakken van hardhout.

Specificaties
- materiaal: fijnbezaagd douglashout
- model: basic
- inclusief bovenrand
- kleur: geelbruin
- afmetingen: diverse
- inclusief: worteldoek
- optioneel: wielen
- getoonde afmeting is de buitenafmeting van de plantenbak
- vanuit de buitenzijde met schroeven afgewerkt
- verhoogde bodem bij rechthoekig model (dit model is hierdoor niet geschikt voor grote bomen. Neem contact met ons op voor maatwerk)
- afwatering in de bodem
- levertijd: ca. 5 tot 20 werkdagen (levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken)
Een douglashouten plantenbak wordt op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw plantenbak ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

Houtsoort
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de douglashouten plantenbak wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Omdat het natuurlijk is gedroogd kunnen er ook schimmels op het hout voorkomen. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit, levensduur of constructieve eigenschappen van het hout. Deze schimmel is alleen oppervlakkig en kan er eenvoudig worden afgewassen. Met een goede regenbui zal deze er ook vanzelf afregenen. Douglashout werkt door weersinvloeden (krimpen / uitzetten). Het hout leeft en staat niet stil en het werken van het hout is daarom niet tegen te gaan. Scheurvorming en schotelen van het douglashout komen voor. Het verschil in kleur, tekening en structuur geven het hout juist dat mooie karakter. Wij vinden dat noesten en scheurtjes horen daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt.

Maatwerk douglashouten plantenbak
Deze plantenbak is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar wordt speciaal voor u gemaakt. Hierdoor kunt u ook afwijken van de afmetingen in het keuzemenu. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden! Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in onze werkplaats. Onze vakmensen geven u met plezier meer uitleg over het douglashout waar wij mee werken en laten u graag zien hoe wij een maatwerk plantenbak van douglashout voor u kunnen maken.