Plantenbak met palm Phoenix canariensis Plantenbak Palm
Plantenbak met palm Phoenix canariensis Plantenbak Palm
Plantenbak met palm
Phoenix canariensis palm met een verstevigde plantenbak van douglas of hardhout
Informeer naar levertijd
 
Bij ons bent u aan het juiste adres voor een mooie palm met een extra verstevigde houten plantenbak. Doordat de plantenbak op poten staat is de palm gemakkelijk te verplaatsen met een pompwagen of heftruck. Maatwerk is ook mogelijk waardoor wij een plantenbak met palm kunnen afstemmen op uw wensen. Neem hiervoor contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden. Een plantenbak met palm is ideaal voor op het terras als aankleding voor horeca, bedrijven, parken of wanneer er voldoende ruimte is in de particuliere tuin. Deze plantenbak wordt geleverd met een Phoenix canariensis. Deze palm komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden maar is inmiddels over de hele wereld aangeplant. In de victoriaanse tijd was deze palm al zeer populair onder de elite en was een echt statussymbool. Deze palm heeft een zeer dikke stam en de lange gevederde bladeren hebben een intens groene kleur. De bladeren blijven beduidend korter als ze in kuip worden gehouden. De Phoenix canariensis is een zeer makkelijke palm, ze groeien goed op haast alle grondsoorten en zijn goed tolerant tegen droogte, nattigheid, hitte en kou. De groei is relatief snel in vergelijking met andere palmen.

Verzorging
De Phoenix canariensis kan enige vorst verdragen (tot - 8˚C), maar indien de palm in de volle grond wordt geplaatst, is het wel raadzaam de palm tijdens de winterperiode goed af te dekken en te verwarmen. Graag een zonnige standplaats maar in de halfschaduw zal hij het ook goed doen. Ze hebben graag veel water als het warm is.

Plantenbak met palm
Het hout dat wij gebruiken voor een maatwerk plantenbak is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kan een plantenbak het gehele jaar door buiten blijven staan. Wij werken onder andere met douglashout en hardhout. Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. Dit hout zal wat sneller verkleuren en kan onbehandeld blijven. Douglashout is duurzaam, maar heeft een kortere levensduur dan hardhout. Wilt u een plantenbak met de hoogste kwaliteit? Dan adviseren wij u om te kiezen voor een plantenbak van hardhout. Zowel douglashout als hardhout zijn natuurproducten en werken door weersinvloeden (krimpen / uitzetten). Het hout leeft en staat niet stil en het werken van het hout is daarom nooit helemaal tegen te gaan. Het verschil in kleur, tekening en structuur geven het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat noesten en scheurtjes horen daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Als u de originele kleur en structuur zoveel mogelijk wilt behouden adviseren wij om het hout vanaf het begin te onderhouden met een houtolie. Hiermee beschermt u het hout tegen weersinvloeden, zodat u nog langer van uw plantenbak met palm kunt genieten!

Over de kweker
Wij werken samen met een Nederlandse kweker die garant staat voor een hoogwaardig product. Palmen bestelt u eenvoudig online en deze worden vervolgens rechtstreeks vanaf de kweker verstuurd. Deze kweker bezocht midden jaren negentig, midden in de winter, het eiland Mainau. Op dit botanische eiland in de Bodensee groeien diverse palmbomen, die in de sneeuw staan! Door dit schouwspel ontstond een nieuwe hobby, want ter plaatse werden zaden verkocht van de aldaar groeiende palmbomen, en de eerste zaden werden gekocht. Enkele maanden later kwamen de zaden op en is de hobby ontkiemt. Gedurende de jaren is de interesse in palmen verder uitgegroeid en werd er een locatie gevonden waar de palmen en exoten werden uitgestald en waar nieuwe zaailingen werden opgekweekt. Inmiddels is er ruim 3600 m2 kasruimte in gebruik voor de opkweek van een groot assortiment palmen en exoten. Naast het opkweken en verkopen van palmen en vele andere exoten houdt de kweker zich ook bezig met onderzoek en veredeling van palmen. Hiervoor worden er regelmatig reizen gepland naar tropische oorden en schrijven ze artikelen in een wetenschappelijke context, hierdoor hopen ze ook bij te dragen aan de conservatie van palmen in hun natuurlijke omgeving.