Borderbak Hout TW Border Houten borderbak Houten tuinborder Borderbak hout Tuinborder douglashout Plantenbak zonder bodem Borderbak Tuinborder
Borderbak Hout TW Border Houten borderbak Houten tuinborder Borderbak hout Tuinborder douglashout Plantenbak zonder bodem Borderbak Tuinborder
Plantenbak TW Border - Douglas
Plantenbak zonder bodem van douglashout. Te gebruiken als borderbak voor een verhoogde tuinborder
Informeer naar levertijd
 
Met deze stijlvolle borderbak van hout kunt u uw tuin netjes en strak afwerken. De TW Border heeft een natuurlijk uiterlijk en zorgt voor een rustig beeld in uw tuin. Deze plantenbak zonder bodem is verkrijgbaar in een vierkant en rechthoekig model. De borderbak wordt gemaakt van duurzaam douglashout. Door de mooie structuur van het douglashout krijgt u een warme en landelijke uitstraling in de tuin. Aan de binnenkant wordt de borderbak voorzien van een worteldoek. Deze borderbak wordt in Nederland geproduceerd en is dus een oerdegelijk Nederlands product. Bij ons vindt u geen massaproductie borderbakken, maar handwerk waarbij er veel zorg is voor het eindproduct. Als u een mooie natuurlijke afscheiding in uw tuin wilt maken, dan is de TW Border de oplossing voor u. Deze houten tuinborder is verkrijgbaar verschillende afmetingen, maar maatwerk is altijd bespreekbaar. Wij bieden u de keuze tussen een lage, middelhoge en hoge border. De borderbak wordt gemaakt met planken van ca. 20 cm breed. Op onze website kunt u een keuze maken uit 3 hoogtes: 20, 40 en 60 cm. In de voorbeelden staan ook verschillende houten tuinborders gemaakt van smallere balken. Deze zijn op aanvraag verkrijgbaar.
Tip: de borderbak van hout heeft hoekpalen aan de binnenzijde. Hierdoor kunt u meerdere borderbakken strak tegen elkaar aansluiten. Zo kunt u eenvoudig een lange borderbak maken, maar bijvoorbeeld ook kiezen voor een borderbak in een U of L vorm.

Specificaties Borderbak Hout
- materiaal: fijnbezaagd douglashout
- model: borderbak vierkant of rechthoek
- lengte en breedte borderbak: diverse afmetingen
- hoogtes borderbak: ca. 20, 40 en 60 cm (1, 2 en 3 planken van 20 cm)
- inclusief worteldoek
- vanuit de buitenzijde met schroeven afgewerkt
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- op aanvraag verkrijgbaar met smallere balken zoals op de voorbeeldafbeeldingen
- levertijd: ca. 5 tot 20 werkdagen (levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken)
Een borderbak van hout wordt op bestelling voor u gemaakt. U kunt het product ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u deze houten tuinborder nog eerder.

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de borderbak van hout wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een borderbak buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de houten tuinborder te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen tuinborder hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Houten tuinborder op maat
Een tuin die mooi onderhouden is en er mooi bij ligt, heeft toch net dat beetje extra meerwaarde. Voor een nette afwerking in uw tuin kunt u gebruik maken van een borderbak. Met de rechte houten randen maakt u een schitterende sfeer in uw tuin, zorgt u voor een overzichtelijk onderhoud van uw border en kunt u eenvoudig spelen met diverse beplantingen. Of u nu een grote of een kleine border maakt, met een borderbak houdt u bloemen of planten netjes bij elkaar. Deze borderbak van hout wordt op bestelling speciaal voor u gemaakt. U kunt zonder meerprijs ook afwijken van de afmetingen in het keuzemenu. Zo kunt u zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Op aanvraag is de borderbak van hout ook verkrijgbaar met smallere balken. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een houten tuinborder op maat.