Taps plantenbak Houten plantenbak
Taps plantenbak Houten plantenbak
Plantenbak TW Taps - Hardhout
Plantenbak in een taps model gemaakt van hardhout
Informeer naar levertijd
 
De TW taps van hardhout is een eyecatcher in uw tuin met een stoer en warm uiterlijk. Door het taps model en de natuurlijke houtstructuur is dit een ideale plantenbak voor een stijlvolle tuinaankleding. Het hardhout dat wij gebruiken voor deze plantenbak is van hoogstaande kwaliteit en is bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Hierdoor kan de plantenbak het gehele jaar door buiten blijven staan. De TW Taps wordt met de hand gemaakt en dat ziet u ook terug in de details en afwerking. Onze jarenlange ervaring met het maken van verschillende houtproducten zorgt ervoor dat we op vakkundige en traditionele wijze een solide en stijlvolle plantenbak kunnen maken. Vakmensen maken het verschil tussen ‘een paar planken aan elkaar schroeven’ en echte robuuste plantenbakken samenstellen. Zo leveren wij iedere keer weer een hoogstaand product gemaakt door puur Nederlands vakmanschap. Deze taps plantenbak wordt vanuit de binnenzijde met schroeven afgewerkt. Omdat er geen schroeven aan de buitenkant zichtbaar zijn behoudt de plantenbak een strak uiterlijk. De plantenbak is ook leverbaar met een mooie afgewerkte rand bovenop de bak. Deze wordt vanaf de bovenkant geschroefd voor extra stevigheid. Onze taps plantenbak staat 3 cm vrij van de grond. Hierdoor kan de plantenbak aan de onderzijde ventileren, is er minder waterslag en wordt de levensduur van de plantenbak verlengd. In de bodem van de plantenbak zitten naden om het overtollige water af te voeren. Wij adviseren om in onze taps plantenbak een laag van 5 tot 10 cm hydro-korrels te plaatsen, deze nemen water op en geven het weer af zodra de planten dit nodig hebben.

Specificaties
- materiaal: hardhout
- model: taps
- kleur: roodbruin
- afmetingen: diverse
- optioneel: bovenrand
- optioneel: wielen
- getoonde afmeting is de buitenafmeting van de plantenbak
- plantenbak vanuit de binnenzijde met schroeven afgewerkt
- optionele bovenrand vanaf buitenzijde met schroeven afgewerkt
- inclusief worteldoek
- afwatering in de bodem
- zwevend design
- 3 cm vrij van de grond i.v.m. de ventilatie van het hout
- levertijd: ca. 5 tot 20 werkdagen (levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken)
Plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw taps plantenbak ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

Houtsoort
Hardhout wordt veelvuldig gebruikt in de bouw. Dit hout wordt bijvoorbeeld gebruikt voor binnentoepassingen zoals trappen, deuren en meubels. Voor buiten wordt hardhout vaak gebruikt voor ramen, deuren en tuinmeubels. Onder invloed van wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid kan het hout gaan werken. Het hardhout kan gaan scheuren of uitzetten. Het verschil in kleur, tekening en structuur geven het hout juist dat mooie en natuurlijke karakter. Wij vinden dat noesten en scheurtjes daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Onder invloed van de temperatuur en luchtvochtigheid kunnen veranderingen optreden in de omvang en vorm van het materiaal. Hardhout is een houtsoort wat jaren buiten kan staan en onbehandeld gaat het hout geleidelijk aan vergrijzen.

Maatwerk taps plantenbak
Onze taps plantenbak is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar wordt speciaal voor u gemaakt. Hierdoor kunt u ook afwijken van de afmetingen in het keuzemenu. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden! Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in onze werkplaats. Onze vakmensen geven u met plezier meer uitleg over het hardhout waar wij mee werken en laten u graag zien hoe wij een maatwerk taps plantenbak voor u kunnen maken.