Houten plantenbak Houten plantenbakken Plantenbak hout Plantenbak hardhout Hardhouten plantenbak Plantenbak
Houten plantenbak Houten plantenbakken Plantenbak hout Plantenbak hardhout Hardhouten plantenbak Plantenbak
Plantenbak TW Kubus - Hardhout
Vierkante plantenbak gemaakt van hardhout
Informeer naar levertijd
 
De TW Kubus is een oerdegelijke vierkante plantenbak gemaakt van kwalitatief hardhout. Deze duurzame plantenbak is inzetbaar voor vele beplantingen en is ideaal om uw tuin of terras een mooiere uitstraling te geven. Door de hoge kwaliteit van de materialen waar wij mee werken is dit een bak voor jaren plezier! De TW Kubus wordt met de hand op maat gemaakt en dat ziet u ook terug in de details en afwerking. Onze jarenlange ervaring met het maken van verschillende houtproducten zorgt ervoor dat we op vakkundige en traditionele wijze een solide plantenbak voor u maken. Zo leveren wij iedere keer weer een hoogstaand product gemaakt door puur Nederlands vakmanschap. De plantenbak monteren we vanuit de binnenzijde met schroeven. Hierdoor zijn er geen storende elementen als schroeven aan de buitenkant zichtbaar en behoudt de plantenbak een strak uiterlijk. De plantenbak is ook leverbaar met een mooie afgewerkte rand bovenop de bak. Deze wordt vanaf de bovenkant geschroefd voor extra stevigheid. De hardhouten plantenbak staat 3 cm vrij van de grond, waardoor de plantenbak aan de onderzijde kan ventileren en er minder waterslag is. Hierdoor wordt de levensduur van het hardhout aanzienlijk verlengd. In de bodem van de plantenbak zitten naden om het overtollige water af te voeren. Wij adviseren om in de plantenbak een laag van 5 tot 10 cm hydro-korrels te plaatsen, deze nemen water op en geven het weer af zodra de planten dit nodig hebben.

Specificaties
- materiaal: hardhout
- model: vierkant
- kleur: donkerbruin
- afmetingen: diverse
- optioneel: bovenrand
- optioneel: wielen
- getoonde afmeting is de buitenafmeting van de plantenbak
- plantenbak vanuit de binnenzijde met schroeven afgewerkt
- optionele bovenrand vanaf buitenzijde met schroeven afgewerkt
- inclusief worteldoek
- afwatering in de bodem
- levertijd: ca. 5 tot 20 werkdagen (levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken)
Plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw plantenbak ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

Houtsoort
Hardhout heeft een hoge duurzaamheidsklasse en lange levensduur. Dit hout is goed bestand tegen schimmels en insectenaantasting. Door de hoge kwaliteit wordt hardhout veel toegepast in de buitenruimte zoals schuttingen, terrassen en tuinmeubelen. Hardhout is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Onder invloed van wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid kan het gaan werken. Het hardhout kan hierdoor gaan scheuren, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Het verschil in kleur, tekening en structuur geven het hout juist dat mooie karakter. Wij vinden dat noesten en scheurtjes horen daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Deze houtsoort staat bekend om de warme bruine tot lichtbruine kleur. Hardhout kan jaren buiten staan en onbehandeld wordt het hout lichter van kleur en gaat vergrijzen. Dit heeft overigens geen enkele invloed op de levensduur. Om de originele kleur te behouden adviseren wij u om het hout vanaf het begin te onderhouden met een olie.

Maatwerk plantenbak
Deze plantenbak is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar wordt speciaal voor u gemaakt. Hierdoor kunt u ook afwijken van de afmetingen in het keuzemenu. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden! Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in onze werkplaats. Onze vakmensen geven u met plezier meer uitleg over het hout waar wij mee werken en laten u graag zien hoe wij een maatwerk plantenbak voor u kunnen maken.