Plantenbak van hout met staal Plantenbak hout staal
Plantenbak van hout met staal Plantenbak hout staal
Plantenbak TW Robust - Hardhout
Plantenbak gemaakt van douglashout met een stevig frame van verzinkt staal. Prijs op aanvraag
Informeer naar levertijd
 
De TW Robust is een stevige plantenbak van hardhout met een verzinkt stalen frame. De combinatie van hardhout met verzinkt staal geeft de plantenbak een prachtige en industriële uitstraling. Deze plantenbak van hout en staal staat garant voor een stevig en duurzaam product, dat ook vele jaren mee zal gaan. Er is geen sprake van massaproductie, maar handwerk waarbij er veel zorg is voor het eindproduct. De nadruk op vakwerk ziet u ook duidelijk terug in de details en afwerking van de plantenbak. Het staal is verzinkt zodat deze zeer slijt- en stootvast is en tegen roestvorming wordt beschermd. Hierdoor is verzinkt staal uitermate geschikt voor buitengebruik. In de bodem zitten naden om het overtollige water af te voeren. Wij adviseren om in de plantenbak een laag van 5 tot 10 cm hydro-korrels te plaatsen, deze nemen water op en geven het weer af zodra de planten dit nodig hebben. Met deze plantenbak geeft u uw tuin of terras een natuurlijk en industrieel karakter. Maatwerk is ook mogelijk, waarbij u zelf de grootte kunt bepalen die het beste aansluit bij uw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een plantenbak van hout met staal.

Specificaties
- Materiaal: hardhout
- Model: vierkant en rechthoek
- Kleur: donkerbruin
- Verzinkt stalen frame
- Afmetingen in overleg
- Optioneel: plantenbak van douglashout
- Optioneel: frame met poedercoating
- Inclusief worteldoek
- Afwatering in de bodem
- Levertijd in overleg
Plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw plantenbak van hout met staal ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

Voordelen en nadelen van hout
Hardhout heeft een hoge duurzaamheidsklasse en lange levensduur. Dit hout is goed bestand tegen schimmels en insectenaantasting. Door de hoge kwaliteit wordt hardhout veel toegepast in de buitenruimte zoals schuttingen, terrassen en tuinmeubelen. Hardhout is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Als u een plantenbak buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de plantenbak te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen plantenbak hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.