Plantenbak TW Trellis - Douglas

Plantenbak met trellis gemaakt van licht geschaafd douglashout

€ 163,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Deze plantenbak met trellis kan worden gebruikt voor klimplanten en is uitermate geschikt voor het telen van groenten en fruit. Door het gebruik van licht geschaafd douglashout in combinatie met een stevige trellis is dit een blikvanger in iedere tuin. Deze houten haagbak is ook ideaal als afscherming op uw terras. Het licht geschaafde hout past perfect in iedere landelijke tuin en maakt terrassen en balkons ook helemaal af. Nu enkel nog zorgen voor kleurrijke bloemen of planten en voor u het weet heeft u met deze haagbak een prachtige afscheiding. De plantenbak met trellis is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kan zodoende het gehele jaar door buiten blijven staan. Deze plantenbak is verkrijgbaar met een trellis uit gegalvaniseerd gaas met een kader van douglashout of een trellis volledig gemaakt van douglashout. De bodem van de plantenbak is verhoogd voor een goede afwatering. In de bodem zitten naden om het overtollige water af te voeren. Als u de plantenbak buiten plaatst is het aan te raden dat de ondergrond deels waterdoorlatend is. Wij adviseren om in de plantenbak een laag van 5 tot 10 cm hydro-korrels te plaatsen, deze nemen water op en geven het weer af zodra de planten dit nodig hebben. Douglashout is duurzaam, maar heeft een kortere levensduur dan hardhout. Heeft u liever een plantenbak met een nog hogere kwaliteit? Bekijk dan ook eens onze plantenbakken van hardhout.

Specificaties
- materiaal: licht geschaafd douglashout
- model: haagbak / plantenbak met trellis
- totaalhoogte met trellis 180 cm tot 200 cm
- optioneel: trellis uit gegalvaniseerd gaas met een kader van douglashout
- optioneel: trellis volledig gemaakt van douglashout
- inclusief bovenrand
- kleur: geelbruin
- afmetingen: diverse
- inclusief: worteldoek
- optioneel: wielen
- getoonde afmeting is de buitenafmeting van de plantenbak
- vanuit de buitenzijde met schroeven afgewerkt
- verhoogde bodem
- afwatering in de bodem
- ook verkrijgbaar in hardhout
- levertijd: ca. 20 werkdagen (levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken)
Een plantenbak met trellis wordt op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw plantenbak ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

Houtsoort
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de plantenbak met trellis wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Omdat het natuurlijk is gedroogd kunnen er ook schimmels op het hout voorkomen. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit, levensduur of constructieve eigenschappen van het hout. Deze schimmel is alleen oppervlakkig en kan er eenvoudig worden afgewassen. Met een goede regenbui zal deze er ook vanzelf afregenen. Douglashout werkt door weersinvloeden (krimpen / uitzetten). Het hout leeft en staat niet stil en het werken van het hout is daarom niet tegen te gaan. Scheurvorming en schotelen van het douglashout komen voor. Het verschil in kleur, tekening en structuur geven het hout juist dat mooie karakter. Wij vinden dat noesten en scheurtjes horen daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt.

Maatwerk plantenbak met trellis
Deze haagbak is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar wordt speciaal voor u gemaakt. Hierdoor kunt u ook afwijken van de afmetingen in het keuzemenu. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden! Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in onze werkplaats. Onze vakmensen geven u met plezier meer uitleg over het douglashout waar wij mee werken en laten u graag zien hoe wij een maatwerk plantenbak met trellis voor u kunnen maken.