Houten bloembak bank Bloembak bank Bloembak bank hout Bloembak bank douglas
Houten bloembak bank Bloembak bank Bloembak bank hout Bloembak bank douglas
Bloembak Bank Model 1 - Douglas
Twee bloembakken met een bank van douglashout. Alle afmetingen zijn bespreekbaar. Prijs op aanvraag
Informeer naar levertijd
 
Een stijlvolle mix van sfeer en functie in de tuin. Deze houten bloembak bank staat niet alleen mooi, het biedt ook een fijne zitplek. Even tot rust komen in de tuin en ondertussen genieten van uw beplanting. Vul de bloembakken met kleurrijke planten of ga voor een mediterrane sfeer met een paar olijfboompjes. Met de bloembak bank creëert u eenvoudig een groene en natuurlijke zithoek. Door bloembakken te combineren met een bank bespaart u ook nog eens ruimte. Het product wordt volledig gemaakt van douglashout. Dit is een duurzame houtsoort met een warme uitstraling. De bloembakken worden voorzien van worteldoek en in de bodem zitten naden om het overtollige water af te voeren. Bij ons vindt u geen massaproductie houten bloembakken, maar handwerk waarbij er veel zorg is voor het eindproduct. Deze houten bloembak bank is verkrijgbaar in enkele afmetingen, maar maatwerk is altijd bespreekbaar. Zo krijgt u altijd wel een mooie bloembak bank geheel passend bij uw tuin, terras of balkon! Twee bloembakken met een bank in het midden is een populaire uitvoering van de bloembak bank. Maar er is ook een uitvoering waarbij één plantenbak een bank aan de voorzijde heeft. Deze is ook verkrijgbaar met een trellis voor minder inkijk en meer bescherming tegen de wind.

Specificaties
- materiaal: douglashout
- bloembak bank model 1: twee bloembakken met bank in het midden
- kleur: geelbruin
- afmetingen: diverse
- bankbreedtes: ca. 40 en 60 cm (afhankelijk van formaat bloembak)
- inclusief: worteldoek
- afwatering in de bodem
- vanuit de buitenzijde met schroeven afgewerkt
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- optioneel: ook verkrijgbaar zonder bodem (voor gebruik als borderbak)
- levertijd: ca. 5 tot 20 werkdagen (levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken)
Een houten bloembak bank wordt op bestelling voor u gemaakt. U kunt het product ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de bloembak bank nog eerder.

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de bloembak bank wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een bloembak bank buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de bloembak bank te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen bloembak bank hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Houten bloembak bank op maat
Deze bloembak bank wordt op bestelling speciaal voor u gemaakt. Hierdoor kunt u zonder meerprijs ook afwijken van de afmetingen in het keuzemenu. Zo kunt u zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een houten bloembak bank op maat.