Zitelement - Douglas of Azobe

Op maat gemaakt bankblad van douglashout of azobé hardhout. Ideaal als zitelement op een verhoogde border

Vraag offerte aan

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Dit bankblad wordt gemaakt van massief douglashout of azobé hardhout. Een houten zitelement is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik en is van uitstekende kwaliteit. Het bankblad maken wij voor u volledig op maat en is ideaal als comfortabel zitelement op uw hoge border. Een bankblad kan vierkant of rechthoekig worden gemaakt in diverse afmetingen. Zo kiest u een zitelement op maat dat het beste aansluit op uw wensen. Een zitelement van Tuinwaardig kenmerkt zich door de mooie afwerking en goede kwaliteit. Door het gebruik van de beste materialen is dit een product voor jaren plezier!

Specificaties
- model: zitelement / bankblad
- bankblad: 40 mm geschaafd douglashout of azobé hardhout
- afmetingen: diverse
- levertijd: 2 tot 4 weken
Het is ook mogelijk om het zitelement zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Houtsoorten
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoorten scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglas is een houtsoort die sneller verkleurt. Naarmate het bankblad wat langer buiten ligt zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Omdat het natuurlijk is gedroogd kunnen er ook schimmels op het hout voorkomen. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit, levensduur of constructieve eigenschappen van het hout. Deze schimmel is alleen oppervlakkig en kan er eenvoudig worden afgewassen. Met een goede regenbui zal deze er ook vanzelf afregenen. Douglashout werkt door weersinvloeden (krimpen / uitzetten). Het hout leeft en staat niet stil en het werken van het hout is daarom niet tegen te gaan. Scheurvorming en schotelen van het douglashout komen voor. Het verschil in kleur, tekening en structuur geven het hout juist dat mooie karakter. Wij vinden dat noesten en scheurtjes horen daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt.

Azobé is een tropische hardhout uit West Afrika en komt van de loofboom. Dit is een zware en harde houtsoort en door de sterkte wordt dit hardhout veel gebruikt als constructiehout. Omdat dit hout zeer geschikt is voor buiten wordt azobé ook toegepast voor tuinafscheidingen of tuinmeubilair. Azobé hardhout heeft een donkerrode tot donkerbruine kleur en zal naar verloop van tijd vergrijzen. Als u deze verkleuring wilt voorkomen adviseren wij u om het hout te behandelen met een olie. Omdat het hout een hoge duurzaamheidklasse heeft is een azobé zitelement een investering waar u jaren plezier van heeft. Onder invloed van wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid kan het hout gaan werken. Het azobé hardhout kan wat gaan scheuren of uitzetten. Het verschil in kleur, tekening en structuur geven het hout juist dat mooie en natuurlijke karakter. Wij vinden dat noesten en scheurtjes daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Onder invloed van de temperatuur en luchtvochtigheid kunnen veranderingen optreden in de omvang en vorm van het materiaal.

Bankblad op maat
Een zitelement wordt speciaal voor u gemaakt van douglashout of azobé hardhout. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden! Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in onze werkplaats. Onze vakmensen geven u met plezier meer uitleg over het hout waar wij mee werken en laten u graag zien hoe wij een maatwerk bankblad voor u kunnen maken.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.