Douglas tuinbank Tuinbank douglashout Tuinbank Douglashout
Douglas tuinbank Tuinbank douglashout Tuinbank Douglashout
Tuinbank TW Breda - Douglashout Verzinkt Staal Met Poedercoating
Tuinbank van douglashout op een verzinkt stalen onderstel met poedercoating
Informeer naar levertijd
 
Of u nu een tuin heeft met een moderne of een landelijke uitstraling, een houten tuinbank past altijd. De TW Breda heeft een stevig ontwerp met een mooie industriële uitstraling. Dit is de ideale tuinbank waar u met veel mensen op kunt zitten. Deze robuuste bank wordt gemaakt van douglashout met staal. Douglashout is een duurzaam houttype met een warme uitstraling. Het staal wordt verzinkt en vervolgens krijgt deze een laag poedercoating. Door deze twee beschermlagen is het staal beschermd tegen de weersinvloeden. Hierdoor is het staal uitermate geschikt voor buiten. Er is geen sprake van massaproductie, maar handwerk waarbij er veel zorg is voor het eindproduct. Deze nadruk op vakwerk ziet u ook duidelijk terug in de details en afwerking van de bank. Door het gebruik van de beste materialen is dit een douglas tuinbank waar u jarenlang plezier van zult hebben! Deze tuinbank is ook te combineren met een bijpassende tuinbank.

Specificaties
- model: tuinbank industrieel
- materiaal zitting: 28 mm geschaafd douglashout
- materiaal onderstel: verzinkt staal met poedercoating, kokerprofiel 60 x 60 mm
- kleur onderstel: zwart (andere kleuren in overleg)
- afmetingen: diverse
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- poten voorzien van kunststof doppen
- afwerking met houtolie of beits mogelijk tegen meerprijs
- bijpassende tafel: Tuintafel TW Breda - Douglashout
- levertijd: ca. 4 weken
Bovenstaande levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de douglas tuinbank zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Onderstel van verzinkt staal met poedercoating
Staal is sterk maar moet wel worden beschermd tegen corrosie. Een bank is een gebruiksvoorwerp en schade is nooit helemaal te voorkomen. Als er wordt gekozen voor staal met alleen een poedercoating als beschermlaag, kan er al bij een lichte beschadiging roest ontstaan. Met als gevolg dat de poedercoating loslaat zoals op de afbeeldingen hieronder. Kies daarom voor kwaliteit en neem een onderstel van verzinkt staal. Door staal te verzinken wordt het zeer slijt- en stootvast en tegen roestvorming beschermd. Hierdoor is het staal uitermate geschikt voor buitengebruik. Door het staal eerst te laten verzinken ligt de prijs wat hoger, maar u zult er veel langer plezier van hebben.

Roest op staal  Roest

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de tuinbank wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een tuinbank buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de bank te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen douglas tuinbank hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Maatwerk tuinbank van douglashout
De TW Breda tuinbank wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u, zonder meerprijs, ook afwijken van de genoemde afmetingen in het keuzemenu. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in de werkplaats. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een douglas tuinbank op maat!

Meer over Tuinwaardig