Tuinbank TW Steenwijk - Douglas

Tuinbank van douglashout met betonnen poten. Verkrijgbaar met en zonder rugleuning

€ 559,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De TW Steenwijk is een handgemaakte en duurzame tuinbank met een stoer karakter. Met deze tuinbank slaan we een brug tussen een sfeervolle houten en een onverwoestbare betonnen bank. Door het gebruik van hoogwaardige materialen is dit een product waar u jaren plezier van heeft. De TW Steenwijk heeft een stijlvol en tijdloos design. De zitting en rugleuning bestaat uit duurzaam douglashout en de betonnen poten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De combinatie van licht geschaafd douglashout met beton zorgt voor een wat ruwe en stoere uitstraling. Naast de keuze voor een duurzaam product loopt u relatief weinig risico op diefstal door het aanzienlijke gewicht van de bank.

Specificaties
- model: tuinbank hout beton
- materiaal zitting: 32 mm licht geschaafd douglashout
- materiaal onderstel: beton
- kleur onderstel: lichtgrijs en donkergrijs
- afmetingen: diverse
- maatwerk mogelijk tot 6 meter
- optioneel: rugleuning
- ook verkrijgbaar in hardhout: Tuinbank TW Steenwijk - Hardhout
- levertijd: 1 tot 2 weken
Bovenstaande levertijden zijn een indicatie en kunnen in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de tuinbank zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.


Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. Dit hout zal wat sneller verkleuren en kan onbehandeld blijven. Door de mooie natuurlijke uitstraling wordt douglashout veel toegepast in de buitenruimte zoals schuttingen, terrassen en tuinmeubelen. Dit is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Een natuurproduct is altijd gevoelig voor vocht en licht. Onder invloed van wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs wat hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Douglashout kan jaren buiten staan en onbehandeld wordt het hout lichter van kleur en gaat vergrijzen. Dit heeft overigens geen enkele invloed op de levensduur. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om een meubel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen één meubel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Maatwerk Tuinbank Beton Hout
De TW Steenwijk tuinbank wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u ook afwijken van de genoemde afmetingen. De betonnen poten zijn alleen verkrijgbaar in vaste afmetingen, maar het hout is op maat te maken. Zo kunt zelf een breedte bepalen die het beste aansluit bij uw tuin of terras. Deze tuinbank is ook verkrijgbaar met recyclebare kunststof planken met een lange levensduur. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Tuinbank hout kunststof