Buddy Bench Vriendschapsbankje Vriendenbank Buddy bank Buddy bench school
Buddy Bench Vriendschapsbankje Vriendenbank Buddy bank Buddy bench school
Buddy Bench Vriendschapsbankje - Douglas
Vriendschapsbankje van douglashout met betonnen poten
Informeer naar levertijd
 
De Buddy Bench, ook wel een vriendschapsbankje genoemd, is een prachtig middel om de interactie en verbinding tussen kinderen te verbeteren. Deze opvallende bank nodigt kinderen uit om gezellig samen op te trekken. Het doel van het vriendschapsbankje is om meer samenspel en verbinding te krijgen. Met een vriendenbank is er altijd een plek waar een ‘buddy’ gevonden kan worden. Een vriendenbank is een effectieve oplossing om eenzaamheid op het schoolplein tegen te gaan. Geen enkel kind verdient het om zich buitengesloten te voelen. Wanneer een kind op de Buddy Bench plaatsneemt, wordt er aangegeven dat er behoefte is om samen te spelen. Door het plaatsen van een vriendschapsbankje kunnen kinderen elkaar gemakkelijk opzoeken om samen te spelen. Het doordachte ontwerp van deze buddy bank is specifiek gemaakt om een opvallende ontmoetingsplek op het schoolplein te hebben. De bank is gemaakt van duurzame materialen en heeft een robuust ontwerp. Het vriendschapsbankje wordt gemaakt van douglashout met betonnen poten. U kunt zelf de kleur en eventuele graveringen kiezen, zoals bijvoorbeeld het schoollogo.

Specificaties
- model: buddy bench hout beton
- materiaal zitting: 30 mm licht geschaafd douglashout
- kleur hout: geelbruin
- zithoogte: 40 cm
- materiaal onderstel: hoogwaardig beton
- kleur onderstel: blauw, roze, oranje, paars, groen of RAL kleur naar keuze
- afmetingen buddy bench: 170 x 70 x 45 cm (LxBxH)
- afmetingen betonnen poten: 71 x 20 x 45 cm (LxBxH)
- gewicht per poot: 48 kilo
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- maatwerk mogelijk tot 6 meter
- optioneel: rugleuning
- optioneel: gravering (tekst of logo school)
- ook verkrijgbaar in hardhout
- levertijd: 1 tot 2 weken
Bovenstaande levertijden zijn een indicatie en kunnen in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer de vriendenbank uiterlijk klaar is.

Voordelen en nadelen van hout en beton
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate het vriendschapsbankje wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een bank buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de vriendenbank te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen bank hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website. Door hout te combineren met beton krijgt de bank een opvallende en robuuste uitstraling. Een zware bank van beton met hout zal niet snel omwaaien, maar is hierdoor ook niet snel te verplaatsen. Beton is enorm sterk in het opvangen van drukkrachten. In het opvangen van trekkrachten en stoten presteert beton minder. Advies is daarom om voorzichtig te zijn met het verplaatsen van een vriendschapsbankje. Iedere poot heeft een unieke eigen tekening en de poten kunnen in nuance verschillen. Het kan erop lijken dat de poten niet exact dezelfde kleur hebben. Geduld is hierbij gewenst, want meestal worden de kleurverschillen een stuk minder als deze buiten staan onder invloed van de weersomstandigheden. Beton is heel goed schoon te maken. We adviseren om dit niet te doen met een hogedrukspuit. Als u deze wel wilt gebruiken dan minimaal 10 cm van het element af.

Vriendschapsbankje op maat
Met de Buddy Bench kunnen kinderen gemakkelijk met elkaar in contact komen op het schoolplein. De combinatie van licht geschaafd douglashout met beton zorgt voor een wat ruwe en stoere uitstraling. Naast de keuze voor een duurzaam product loopt u relatief weinig risico op diefstal door het aanzienlijke gewicht van de bank. Dit vriendschapsbankje wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u, zonder meerprijs, ook afwijken van de standaardafmetingen. De betonnen poten zijn alleen verkrijgbaar in vaste afmetingen, maar het hout is op maat te maken. De variatie in lengte en breedte wordt verkregen door het hout. Dat wil zeggen dat lengte en breedte van producten meestal per centimeter instelbaar zijn. Het is ook mogelijk om een buddy bank nog meer aan te passen aan uw wensen. Specifieke houtsoorten, het kleuren van beton, en inbranden van artwork in het hout bestaat tot de mogelijkheden. Indien gewenst kan de vriendenbank worden gemaakt met gerecyclede kunststof planken. Deze planken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar waaronder zwart, grijs en bruin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden!