Houten loungebank voor buiten
Loungebank TW Salland - Douglashout Verzinkt Staal Met Poedercoating
Houten loungebank van douglashout op een verzinkt stalen onderstel met poedercoating
Informeer naar levertijd
 
De TW Salland is een handgemaakte houten loungebank met een industrieel karakter. De combinatie van sfeervol douglashout met staal zorgt voor een robuuste en stoere uitstraling. Deze comfortabele houten loungebank voor buiten heeft een ontspannen zithouding waardoor u heerlijk kunt genieten. Het stalen onderstel is verzinkt en heeft een poedercoating in de kleur zwart. De zinklaag en poedercoating beschermen het staal tegen roestvorming, waardoor het ideaal is voor buitengebruik. De loungebank kenmerkt zicht door de hoge kwaliteit waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Specificaties
- model: tuin loungebank industrieel
- materiaal zitting: 50 mm geschaafd douglashout
- breedte planken: ca. 15 cm (4 planken zitting, 4 planken rugleuning)
- materiaal onderstel: verzinkt staal met poedercoating, kokerprofiel 60 x 30 mm
- trapezium poten
- kleur onderstel: zwart (andere kleuren in overleg)
- ook verkrijgbaar in verzinkt staal zonder poedercoating
- afmetingen: diverse
- zithoogte: ca. 35 cm
- zitdiepte: ca. 60 cm
- rughoogte: ca. 60 cm
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- poten voorzien van kunststof doppen
- afwerking met houtolie of beits mogelijk tegen meerprijs
- levertijd: ca. 4 weken
Bovenstaande levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de houten loungebank zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Onderstel van verzinkt staal met poedercoating
Staal is sterk maar moet wel worden beschermd tegen corrosie. Een loungebank is een gebruiksvoorwerp en schade is nooit helemaal te voorkomen. Als er wordt gekozen voor staal met alleen een poedercoating als beschermlaag, kan er al bij een lichte beschadiging roest ontstaan. Met als gevolg dat de poedercoating loslaat zoals op de afbeeldingen hieronder. Kies daarom voor kwaliteit en neem een onderstel van verzinkt staal. Door staal te verzinken wordt het zeer slijt- en stootvast en tegen roestvorming beschermd. Hierdoor is het staal uitermate geschikt voor buitengebruik. Door het staal eerst te laten verzinken ligt de prijs wat hoger, maar u zult er veel langer plezier van hebben.

Roest op staal  Roest

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de houten loungebank wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een loungebank buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de loungebank te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen bank hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Maatwerk houten loungebank voor buiten
De TW Salland houten loungebank wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u, zonder meerprijs, ook afwijken van de genoemde afmetingen in het keuzemenu. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. De variatie in lengte en breedte wordt verkregen door het hout. Dat wil zeggen dat lengte en breedte van producten meestal per centimeter instelbaar zijn. Een andere houtsoort, onderstel in een andere kleur en inbranden van artwork in het hout is mogelijk. Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in de werkplaats. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een houten loungebank op maat!

Houten loungebank graveren  Houten loungebank gravering

Meer over Tuinwaardig