Tuinbank van douglashout Tuinbank TW Breda Tuinbank
Tuinbank van douglashout Tuinbank TW Breda Tuinbank
Tuinbank TW Breda - Douglashout Verzinkt Staal
Tuinbank van douglashout op een verzinkt stalen onderstel
Informeer naar levertijd
 
Deze solide tuinbank biedt veel zitplaats in uw tuin of op uw terras. Geniet van deze stijlvol vormgegeven blikvanger die we helemaal naar uw wens maken. De TW Breda heeft een zitting van douglashout. Dit is een duurzaam houttype met een warme en robuuste uitstraling. Dankzij de stalen poten ziet de bank er industrieel uit. Het staal is verzinkt en wordt hierdoor tegen de weersinvloeden beschermd. Hierdoor is de tuinbank is geschikt om buiten te staan. De kleurencombinatie van douglashout met staal zorgt voor een heel bijzonder uiterlijk. Doordat er gebruik wordt gemaakt van duurzame en kwalitatieve materialen is dit een bank voor jaren zitplezier! Deze tuinbank is ook te combineren met een bijpassende tuintafel.

Specificaties
- model: tuinbank industrieel
- materiaal zitting: 28 mm geschaafd douglashout
- materiaal onderstel: verzinkt staal, kokerprofiel 60 x 60 mm
- kleur onderstel: zilvergrijs
- afmetingen: diverse
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- poten voorzien van kunststof doppen
- afwerking met houtolie of beits mogelijk tegen meerprijs
- bijpassende tafel: Tuintafel TW Breda - Douglashout
- levertijd: ca. 4 weken
Bovenstaande levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de tuinbank van douglashout zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Onderstel van verzinkt staal
Staal is sterk maar moet wel worden beschermd tegen corrosie. Een bank is een gebruiksvoorwerp en schade is nooit helemaal te voorkomen. Als er wordt gekozen voor staal met alleen een poedercoating of lak als beschermlaag, kan er al bij een lichte beschadiging roest ontstaan. Met als gevolg dat de beschermlaag loslaat zoals op de afbeeldingen hieronder. Kies daarom voor kwaliteit en neem een onderstel van verzinkt staal. Door staal te verzinken wordt het zeer slijt- en stootvast en tegen roestvorming beschermd. Hierdoor is het staal uitermate geschikt voor buitengebruik. Door het staal eerst te laten verzinken ligt de prijs wat hoger, maar u zult er veel langer plezier van hebben. Verzinkt staal heeft mooie industriële kleur. Als u liever een kleur heeft kunt u het staal natuurlijk ook nog lakken in een kleur naar keuze. Ook bieden wij u meubels aan met verzinkt staal en een poedercoating.

Roest op staal  Roest

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de tuinbank wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een tuinbank buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de bank te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen tuinbank hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Maatwerk tuinbank van douglashout
De TW Breda tuinbank wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u, zonder meerprijs, ook afwijken van de genoemde afmetingen in het keuzemenu. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in de werkplaats. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Meer over Tuinwaardig