Houten picknicktafel op maat Picknicktafel TW Middelburg Houten picknicktafel Picknicktafel hout Picknicktafel
Houten picknicktafel op maat Picknicktafel TW Middelburg Houten picknicktafel Picknicktafel hout Picknicktafel
Picknicktafel TW Middelburg - Douglashout
Picknicktafel van massief douglashout
Informeer naar levertijd
 
Geniet van een sfeervolle en stevige picknicktafel die geschikt is om met veel personen buiten te zitten. De TW Middelburg is een tafel met zitbanken gemaakt van massief douglashout. Het tafelblad heeft een dikte van maar liefst 50 mm. Deze houten picknicktafel is met zijn robuust ontwerp een prachtige tafel om lekker aan te genieten. Doordat de picknicktafel wordt gemaakt van massief douglashout kan deze tegen een stootje. Om deze reden is de TW Middelburg ook zeer geschikt voor zakelijk gebruik, zoals bijvoorbeeld op terrassen, parken of campings. Douglashout is een prachtig natuurproduct met een warme uitstraling. Omdat hout leeft zal uw tafelblad door de jaren een eigen uniek uiterlijk krijgen. Door de stevige opbouw is dit een houten picknicktafel waar u lange tijd plezier van zult hebben!

Specificaties
- model: houten picknicktafel
- tafelblad: 50 x 150 mm geschaafd douglashout
- bladbreedte: 78 cm
- totale breedte met banken: 140 cm
- afmetingen: diverse
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- afwerking met houtolie of beits mogelijk tegen meerprijs
- levertijd: ca. 2 weken
Bovenstaande levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de houten picknicktafel zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de tuintafel wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een houten picknicktafel buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de picknicktafel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen tafel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Houten picknicktafel op maat
De TW Middelburg picknicktafel wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u, zonder meerprijs, ook afwijken van de genoemde afmetingen in het keuzemenu. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in de werkplaats. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een houten picknicktafel op maat.

Meer over Tuinwaardig