Tuintafel TW Tilburg - Hardhout

Tuinbank van hardhout op een stalen trapezium onderstel met een hamerslag coating

Vraag offerte aan

Door de trapezium poten heeft de TW Tilburg tuintafel een speelse en originele uitstraling. De opvallende poten zorgen ervoor dat deze tuintafel een echte blikvanger is op uw terras of balkon. Daarnaast is dit ook de ideale tafel om lekker buiten te eten of te ontspannen met een drankje. De TW Tilburg tuintafel heeft een tafelblad van vlak geschaafde hardhouten planken. Het onderstel heeft een hamerslag coating in de kleuren zwart, antraciet, wit of transparant. Dit is een coating waarbij het oppervlak enigszins op een gehamerd oppervlak lijkt. Hamerslag is waterafstotend en weersbestendig, waardoor het ideaal is voor buitengebruik. De kleurencombinatie van dit type hardhout met staal zorgt voor een heel degelijk en stijlvol uiterlijk. Deze stijlvolle tuintafel is ook te combineren met een bijpassende tuinbank. We maken deze tuintafel en tuinbank dan met gespiegelde trapezium poten die perfect op elkaar aansluiten.

Specificaties
- model: tuinbank industrieel met trapezium poten
- tafelblad: 28 mm geschaafd hardhout
- onderstel: staal met een hamerslag coating, kokerprofiel 60 x 30 mm
- kleur onderstel: zwart, antraciet, wit en transparant
- uitvoering: glans
- afmetingen: diverse
- poten voorzien van kunststof doppen
- bijpassende tuinbank: Tuinbank TW Tilburg - Hardhout
- levertijd: 2 tot 4 weken
Het is ook mogelijk om de tuintafel zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Voordelen en nadelen van hout
Hardhout heeft een hoge duurzaamheidsklasse en lange levensduur. Dit hout is goed bestand tegen schimmels en insectenaantasting. Door de hoge kwaliteit wordt hardhout veel toegepast in de buitenruimte zoals schuttingen, terrassen en tuinmeubelen. Dit is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Een natuurproduct is altijd gevoelig voor vocht en licht. Onder invloed van wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hardhout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs wat hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Soms kan er zelfs een sterkere geur ontstaan die ook weer gaat wegtrekken door de weersinvloeden. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Hardhout kan jaren buiten staan en onbehandeld wordt het hout lichter van kleur en gaat vergrijzen. Dit heeft overigens geen enkele invloed op de levensduur. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om een meubel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen één meubel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website. Op onderstaande afbeeldingen staan nieuwe meubels en een loungebank die al enkele maanden buiten staat. Dit zijn meubels gemaakt van hetzelfde hardhout.
Houten tuinmeubel  Loungebank hout

Maatwerk trapezium tuintafel
De TW Tilburg tuintafel wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u ook afwijken van de genoemde afmeting. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden! Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in onze werkplaats. Onze vakmensen geven u met plezier meer uitleg over het hout waar wij mee werken en laten u graag zien hoe wij een maatwerk trapezium tuintafel voor u kunnen samenstellen.