Tuintafel met verzinkt stalen X poten Tuintafel TW Amsterdam Tuintafel met X poten X poot tuintafel
Tuintafel met verzinkt stalen X poten Tuintafel TW Amsterdam Tuintafel met X poten X poot tuintafel
Tuintafel TW Amsterdam - Douglashout Verzinkt Staal Met Poedercoating
Tafelblad van massief douglashout op een verzinkt stalen onderstel met poedercoating
Informeer naar levertijd
 
Een houten tuintafel met stalen X poten is een blikvanger op ieder terras. Het onderstel wordt gemaakt van verzinkt staal met een poedercoating. Door deze bescherming is de tuintafel uitermate geschikt om buiten te gebruiken. Het tafelblad wordt gemaakt van sfeervol douglashout met een dikte van maar liefst 50 mm. Hierdoor krijgt de tafel een massieve en stoere uitstraling. Omdat hout leeft zal het tafelblad door de jaren een eigen uniek karakter krijgen. De tafel wordt met aandacht handgemaakt. Er wordt gewerkt met duurzame materialen zodat u jaren plezier zult hebben van deze tuintafel. Dankzij het mooie ontwerp is de tuintafel TW Amsterdam een prachtige tafel om lekker buiten te genieten. Of u nu een moderne of landelijke tuin heeft, door de combinatie van hout met een stalen X poot komt deze tafel overal tot zijn recht.

Specificaties
- model: tuintafel industrieel
- tafelblad: 50 mm geschaafd douglashout (plankbreedte: ca. 15 cm)
- onderstel: verzinkt stalen kruispoten met poedercoating, kokerprofiel 100 x 100 mm
- kleur onderstel: zwart (andere kleuren in overleg)
- afmetingen: diverse
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- poten voorzien van kunststof doppen
- afwerking met houtolie of beits mogelijk tegen meerprijs
- levertijd: ca. 4 weken
Bovenstaande levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de tuintafel zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Onderstel van verzinkt staal met poedercoating
Staal is sterk maar moet wel worden beschermd tegen corrosie. Een tafel is een gebruiksvoorwerp en schade is nooit helemaal te voorkomen. Als er wordt gekozen voor staal met alleen een poedercoating als beschermlaag, kan er al bij een lichte beschadiging roest ontstaan. Met als gevolg dat de poedercoating loslaat zoals op de afbeeldingen hieronder. Kies daarom voor kwaliteit en neem een onderstel van verzinkt staal. Door staal te verzinken wordt het zeer slijt- en stootvast en tegen roestvorming beschermd. Hierdoor is het staal uitermate geschikt voor buitengebruik. Door het staal eerst te laten verzinken ligt de prijs wat hoger, maar u zult er veel langer plezier van hebben.

Roest op staal  Roest

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de tuintafel wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een tuintafel buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de tuintafel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen tafel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Maatwerk tuintafel met stalen X poten
De TW Amsterdam tuintafel wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u, zonder meerprijs, ook afwijken van de genoemde afmetingen in het keuzemenu. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in de werkplaats. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een tuintafel met een stalen X poot op maat.

Uitverkoop
Deze tafel heeft een verzinkt stalen X poot zonder poedercoating. Het kokerprofiel is 80x80 mm, waardoor de X poot wat subtieler oogt en ideaal is voor wat kortere tafels. Het tafelblad is verkrijgbaar in douglashout of hardhout. De tafel met verzinkt stalen X poot is verkrijgbaar vanaf: € 625,- incl. btw (douglas tafelblad 160x80 cm), maar andere lengtes zijn ook mogelijk. Vraag hier een offerte aan

Tuintafel aanbieding