Tuintafel TW Steendam Tuintafel beton hardhout Tuintafel beton hout Houten hout Houten tuintafel Tuintafel
Tuintafel TW Steendam Tuintafel beton hardhout Tuintafel beton hout Houten hout Houten tuintafel Tuintafel
Tuintafel TW Steendam - Hardhout
Tuintafel van hardhout met betonnen poten. Alle afmetingen zijn bespreekbaar. Genoemde prijs is de vanafprijs
Informeer naar levertijd
 
De tuintafel TW Steendam is met zijn prachtig design een heerlijke lage tafel om ’s ochtends van uw koffie te genieten. De tuintafel wordt gemaakt van duurzaam hardhout met hoogwaardig beton. Deze prachtige tuintafel kenmerkt zicht door de hoge kwaliteit waar u jarenlang plezier van zult hebben. Door het aanzienlijke gewicht zal de tuintafel niet snel omwaaien. Ook is het daardoor een stuk minder aantrekkelijk voor diefstal. Ideaal voor als u de tafel aan de voorkant van de woning wilt plaatsen. De tuintafel van hardhout met beton kenmerkt door het robuuste en duurzame karakter. De betonnen poten zijn van een hele hoge kwaliteit. Het beton wordt gestort, waardoor het beton een zeer dichte en sterke opbouw heeft. De poten worden gemaakt in hoogwaardige mallen met siliconen voeringen. Die geven het beton een gladde huid, waardoor het beton dan ook zeer aaibaar is. Alg en andere vuil heeft veel minder kans op dit gladde oppervlak en het is goed schoon te maken. Iedere betonnen hoekpaal wordt met de hand gestort en heeft daardoor een unieke tekening. De poten en planken kunnen los. Hierdoor kan de tuintafel weer compact worden verplaatst als dit nodig is. De tafel is ongeveer 50 cm hoog en is hierdoor te gebruiken als salontafel. Om het plaatje helemaal compleet te maken is de TW Steendam mooi te combineren met een bijpassende bank van beton met hardhout.

Specificaties
- model: tuintafel hout beton
- materiaal tafelblad: 30 mm geschaafd hardhout
- kleur hout: donkerbruin
- materiaal onderstel: hoogwaardig beton
- afmetingen betonnen poten: 20 x 20 x 43 cm (LxBxH)
- gewicht per poot: 21 kilo
- kleur onderstel: lichtgrijs en donkergrijs
- afmetingen: diverse
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- maatwerk mogelijk tot 4 meter
- bijpassende tuinbank: Tuinbank TW Steenwijk - Hardhout
- levertijd: 1 tot 2 weken
Bovenstaande levertijden zijn een indicatie en kunnen in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de tuintafel zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Voordelen en nadelen van hout en beton
Hardhout heeft een hoge duurzaamheidsklasse en lange levensduur. Dit hout is goed bestand tegen schimmels en insectenaantasting. Door de hoge kwaliteit wordt hardhout veel toegepast in de buitenruimte zoals schuttingen, terrassen en tuinmeubelen. Hardhout is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Als u een tuintafel buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de tuintafel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen tafel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website. Door hout te combineren met beton krijgt de tafel een opvallende en robuuste uitstraling. Een zware tuintafel van beton met hout zal niet snel omwaaien, maar is hierdoor ook niet snel te verplaatsen. Beton is enorm sterk in het opvangen van drukkrachten. In het opvangen van trekkrachten en stoten presteert beton minder. Advies is daarom om voorzichtig te zijn met het verplaatsen van een tuintafel. Iedere hoekpaal heeft een unieke eigen tekening en de hoekpalen kunnen in nuance verschillen. Het kan erop lijken dat de hoekpalen niet exact dezelfde kleur hebben. Geduld is hierbij gewenst, want meestal worden de kleurverschillen een stuk minder als deze buiten staan onder invloed van de weersomstandigheden. Beton is heel goed schoon te maken. We adviseren om dit niet te doen met een hogedrukspuit. Als u deze wel wilt gebruiken dan minimaal 10 cm van het element af.

Maatwerk Tuintafel Beton Hardhout
De TW Steendam tuintafel wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u, zonder meerprijs, ook afwijken van de genoemde afmetingen in het keuzemenu. De betonnen poten zijn alleen verkrijgbaar in vaste afmetingen, maar het hardhout is op maat te maken. De variatie in lengte en breedte wordt verkregen door het hout. Dat wil zeggen dat lengte en breedte van producten meestal per centimeter instelbaar zijn. Het is ook mogelijk om een tuintafel nog meer aan te passen aan uw wensen. Specifieke houtsoorten, het kleuren van beton, en inbranden van artwork in het hout bestaat tot de mogelijkheden. Indien gewenst kan de tuintafel worden gemaakt met gerecyclede kunststof planken. Deze planken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar waaronder zwart, grijs en bruin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Meer over Tuinwaardig