Tuintafel TW Amsterdam - Hardhout

Tafelblad van massief hardhout op een kruispoot onderstel met poedercoating

Informeer naar levertijd
De TW Amsterdam tuintafel heeft een tafelblad van massieve hardhouten planken. Het kruispoot onderstel van deze hardhouten tuintafel wordt gemaakt van duurzaam staal met een poedercoating. Het onderstel verkrijgbaar in de kleuren zwart, antraciet of wit. Poedercoating is een sterke verflaag die bescherming biedt tegen de weersinvloeden. Door de volledig afgesloten verflaag is een stalen onderstel waterafstotend. Hierdoor wordt het staal beschermd tegen roestvorming, waardoor het ideaal is voor buitengebruik. De combinatie van hardhout met een stalen kruispoot onderstel geeft de tafel een stoer en robuust karakter. Deze stijlvolle hardhouten tuintafel past in vrijwel iedere tuin. Of u nu een tuin heeft met een moderne of een landelijke uitstraling, een hardhouten tuintafel past altijd. De TW Amsterdam is met zijn strak vormgegeven ontwerp de perfecte tafel om lekker buiten te genieten. Door het gebruik van de beste materialen staat deze tuintafel met kruispoot garant voor jaren plezier.

Specificaties
- model: tuintafel industrieel
- tafelblad: 40 mm geschaafd hardhout
- onderstel: stalen kruispoten met een poedercoating, kokerprofiel 100 x 100 mm
- kleur onderstel: zwart, antraciet en wit
- afmetingen: diverse
- getoonde hoogte is de onderkant van het tafelblad
- poten voorzien van kunststof doppen
- levertijd: ca. 4 weken
Bovenstaande levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de tuintafel zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Voordelen en nadelen van hout
Hardhout heeft een hoge duurzaamheidsklasse en lange levensduur. Dit hout is goed bestand tegen schimmels en insectenaantasting. Door de hoge kwaliteit wordt hardhout veel toegepast in de buitenruimte zoals schuttingen, terrassen en tuinmeubelen. Dit is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Een natuurproduct is altijd gevoelig voor vocht en licht. Onder invloed van wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hardhout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs wat hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Soms kan er zelfs een sterkere geur ontstaan die ook weer gaat wegtrekken door de weersinvloeden. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Hardhout kan jaren buiten staan en onbehandeld wordt het hout lichter van kleur en gaat vergrijzen. Dit heeft overigens geen enkele invloed op de levensduur. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om een meubel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen één meubel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website. Op onderstaande afbeeldingen staan nieuwe meubels en een loungebank die al enkele maanden buiten staat. Dit zijn meubels gemaakt van hetzelfde hardhout.
Houten tuinmeubel  Loungebank hout

Maatwerk tuintafel kruispoot
De TW Amsterdam tuintafel met kruispoot wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u ook afwijken van de genoemde afmeting. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden! Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in onze werkplaats. Onze vakmensen geven u met plezier meer uitleg over het hout waar wij mee werken en laten u graag zien hoe wij een maatwerk kruispoot tuintafel voor u kunnen samenstellen.