Tuin bartafel Bartafel TW Nijmegen Barkruk Barkruk met rugleuning
Tuin bartafel Bartafel TW Nijmegen Barkruk Barkruk met rugleuning
Bartafel TW Nijmegen - Douglashout Verzinkt Staal
Tuin bartafel van douglashout met bijpassende barkrukken
Informeer naar levertijd
 
Gezellig hangen en genieten met vrienden of familie aan een sfeervolle bartafel voor buiten! Deze hoge tafel neemt weinig ruimte in beslag en biedt genoeg ruimte om rondom te zitten of te staan. Uw tuin is uniek en wij vinden dat hier ook authentieke en karakteristieke tuinmeubels bij horen. De tuin bartafel TW Nijmegen wordt gemaakt van duurzaam douglashout en door het gebruik van de beste materialen is dit een tafel waar u jarenlang plezier van zult hebben. De combinatie van hout met een stalen onderstel geeft de bartafel een stoer en robuust karakter. Deze tafel van douglashout is geschikt om buiten te staan. Het staal is verzinkt en hierdoor wordt het tegen roest beschermd. De tuin bartafel is te combineren met bijpassende barkrukken van hout met staal.

Specificaties
- model: tuin bartafel industrieel
- tafelblad: 28 mm geschaafd douglashout
- materiaal onderstel: verzinkt staal, kokerprofiel 60 x 60 mm
- kleur onderstel: zilvergrijs
- afmetingen: diverse
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- poten voorzien van kunststof doppen
- afwerking met houtolie of beits mogelijk tegen meerprijs
- levertijd: ca. 4 weken
Bovenstaande levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de tuin bartafel zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Tuin bartafel met barkrukken
Maak uw bartafel compleet door deze te combineren met stijlvolle barkrukken. Deze worden net als de bartafel ook gemaakt van duurzaam douglashout met en verzinkt stalen onderstel. De barkrukken zijn verkrijgbaar met en zonder rugleuning. De poten worden voorzien van kunststof doppen.

Onderstel van verzinkt staal
Staal is sterk maar moet wel worden beschermd tegen corrosie. Een tafel is een gebruiksvoorwerp en schade is nooit helemaal te voorkomen. Als er wordt gekozen voor staal met alleen een poedercoating of lak als beschermlaag, kan er al bij een lichte beschadiging roest ontstaan. Met als gevolg dat de beschermlaag loslaat zoals op de afbeeldingen hieronder. Kies daarom voor kwaliteit en neem een onderstel van verzinkt staal. Door staal te verzinken wordt het zeer slijt- en stootvast en tegen roestvorming beschermd. Hierdoor is het staal uitermate geschikt voor buitengebruik. Door het staal eerst te laten verzinken ligt de prijs wat hoger, maar u zult er veel langer plezier van hebben. Verzinkt staal heeft mooie industriële kleur. Als u liever een kleur heeft kunt u het staal natuurlijk ook nog lakken in een kleur naar keuze. Ook bieden wij u meubels aan met verzinkt staal en een poedercoating.

Roest op staal  Roest

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de bartafel wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een tafel buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de tuin bartafel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen tafel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Maatwerk tuin bartafel
Een tuin bartafel wordt op bestelling voor u gemaakt. Hierdoor kunt u ook afwijken van de afmetingen die op onze website staan. Heeft u een idee voor een unieke maatwerk tuin bartafel? Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Meer over Tuinwaardig