Design tuintafel Tuintafel TW Maastricht Tuintafel hout staal Tuintafel
Design tuintafel Tuintafel TW Maastricht Tuintafel hout staal Tuintafel
Tuintafel TW Maastricht - Douglashout Verzinkt Staal Met Poedercoating
Massieve design tuintafel van douglashout op een verzinkt stalen onderstel met poedercoating
Informeer naar levertijd
 
Door het unieke ontwerp is deze design tuintafel een blikvanger op ieder terras. Of u nu een moderne of landelijke tuin heeft, door de combinatie van hout met staal komt deze tuintafel overal tot zijn recht. De TW Maastricht wordt gemaakt van sfeervol douglashout met een dikte van maar liefst 50 mm. Douglashout is een prachtig natuurproduct. Omdat hout leeft zal uw tafelblad door de jaren een eigen unieke uitstraling krijgen. De stalen poten worden gemaakt van massief plaatstaal van 8 mm. Door de combinatie van hout met plaatstaal ziet deze design tuintafel er zowel subtiel maar ook ontzettend robuust uit. De omgezette poten van plaatstaal zijn onderling verbonden door een stalen onderstel. Dit onderstel loopt onder het houten tafelblad door, waardoor de tafel ontzettend stevig is. Het staal is verzinkt en hierdoor wordt het tegen roest beschermd. Door de poedercoating krijgt het staal een mooie kleur en een extra beschermlaag tegen de weersinvloeden. Hierdoor is deze robuuste tafel zeer geschikt om buiten te staan. De TW Maastricht is met zijn strak vormgegeven ontwerp een prachtige tafel om lekker buiten te genieten. Door de omgeslagen poten van plaatstaal krijgt deze tuintafel een stijlvol karakter. Door het gebruik van de beste materialen is dit een design tuintafel waar u lange tijd plezier van zult hebben!

Specificaties
- model: design tuintafel industrieel
- tafelblad: 50 mm geschaafd douglashout
- onderstel: verzinkt staal met poedercoating
- dikte poot: 8 mm massief plaatstaal
- breedte poot: 18 cm
- poten verbonden met een stalen frame
- kleur onderstel: zwart (andere kleuren in overleg)
- afmetingen: diverse
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- poten voorzien van kunststof doppen
- afwerking met houtolie of beits mogelijk tegen meerprijs
- levertijd: ca. 4 weken
Bovenstaande levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de design tuintafel zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Onderstel van verzinkt staal met poedercoating
Staal is sterk maar moet wel worden beschermd tegen corrosie. Een tafel is een gebruiksvoorwerp en schade is nooit helemaal te voorkomen. Als er wordt gekozen voor staal met alleen een poedercoating als beschermlaag, kan er al bij een lichte beschadiging roest ontstaan. Met als gevolg dat de poedercoating loslaat zoals op de afbeeldingen hieronder. Kies daarom voor kwaliteit en neem een onderstel van verzinkt staal. Door staal te verzinken wordt het zeer slijt- en stootvast en tegen roestvorming beschermd. Hierdoor is het staal uitermate geschikt voor buitengebruik. Door het staal eerst te laten verzinken ligt de prijs wat hoger, maar u zult er veel langer plezier van hebben.

Roest op staal  Roest

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de tuintafel wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een tuintafel buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de tuintafel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen tafel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Design tuintafel op maat
De TW Maastricht design tuintafel wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u, zonder meerprijs, ook afwijken van de genoemde afmetingen in het keuzemenu. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in de werkplaats. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een design tuintafel op maat.

Meer over Tuinwaardig