Houten buitentafel Buitentafel TW Breda Buitentafel hout Buitentafel hout staal TW Breda Buitentafel
Houten buitentafel Buitentafel TW Breda Buitentafel hout Buitentafel hout staal TW Breda Buitentafel
Tuintafel TW Breda - Hardhout Verzinkt Staal
Tuintafel van hardhout op een verzinkt stalen onderstel
Informeer naar levertijd
 
De inrichting van de tuin is tegenwoordig minstens zo belangrijk als de inrichting van het huis. Niet alleen de beplanting en bestrating zijn belangrijk, maar de buitentafel is ook een belangrijke blikvanger. De TW Breda buitentafel heeft een tafelblad van sfeervolle hardhouten planken. De combinatie van hardhout met een stalen onderstel geeft deze tafel een stoer en oerdegelijk karakter. Het staal is verzinkt en hierdoor wordt het tegen roest beschermd. Hierdoor is de tafel geschikt om buiten te staan. De TW Breda is met zijn strak vormgegeven ontwerp een prachtige tafel om lekker buiten te genieten. Door het gebruik van de beste materialen is dit een houten buitentafel voor jaren plezier. Deze tafel is ook te combineren met een bijpassende bank van hardhout met staal.

Specificaties
- model: tuintafel industrieel
- tafelblad: 28 mm geschaafd hardhout
- materiaal onderstel: verzinkt staal, kokerprofiel 60 x 60 mm
- kleur onderstel: zilvergrijs
- afmetingen: diverse
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- poten voorzien van kunststof doppen
- afwerking met houtolie of beits mogelijk tegen meerprijs
- bijpassende tuinbank: Tuinbank TW Breda - Hardhout
- levertijd: ca. 4 weken
Bovenstaande levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het meubel uiterlijk klaar is. Het is ook mogelijk om de houten buitentafel zelf op te halen. Stuur ons dan eerst een berichtje voordat u bestelt om zo de transportkosten te besparen.

Onderstel van verzinkt staal
Staal is sterk maar moet wel worden beschermd tegen corrosie. Een tafel is een gebruiksvoorwerp en schade is nooit helemaal te voorkomen. Als er wordt gekozen voor staal met alleen een poedercoating of lak als beschermlaag, kan er al bij een lichte beschadiging roest ontstaan. Met als gevolg dat de beschermlaag loslaat zoals op de afbeeldingen hieronder. Kies daarom voor kwaliteit en neem een onderstel van verzinkt staal. Door staal te verzinken wordt het zeer slijt- en stootvast en tegen roestvorming beschermd. Hierdoor is het staal uitermate geschikt voor buitengebruik. Door het staal eerst te laten verzinken ligt de prijs wat hoger, maar u zult er veel langer plezier van hebben. Verzinkt staal heeft mooie industriële kleur. Als u liever een kleur heeft kunt u het staal natuurlijk ook nog lakken in een kleur naar keuze. Ook bieden wij u meubels aan met verzinkt staal en een poedercoating.

Roest op staal  Roest

Voordelen en nadelen van hout
Hardhout heeft een hoge duurzaamheidsklasse en lange levensduur. Dit hout is goed bestand tegen schimmels en insectenaantasting. Door de hoge kwaliteit wordt hardhout veel toegepast in de buitenruimte zoals schuttingen, terrassen en tuinmeubelen. Hardhout is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Als u een buitentafel buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de buitentafel te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen tafel hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Maatwerk Houten Buitentafel
De TW Breda buitentafel wordt speciaal voor u gemaakt en hierdoor kunt u, zonder meerprijs, ook afwijken van de genoemde afmetingen in het keuzemenu. U kunt zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Wij bespreken graag met u uw wensen en u bent op afspraak ook van harte welkom in de werkplaats. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Meer over Tuinwaardig