Met palmen brengt u een mooie exotische sfeer in uw tuin! Veel mensen denken bij palmen aan warme tropische bestemmingen, maar ze komen zeker ook voor in koudere gebieden. De kwaliteit van de palmen is voor ons heel belangrijk en daarom zijn ze geschikt voor zowel de zomer als winter. Wij werken samen met een Nederlandse kweker die garant staat voor een hoogwaardig product. Palmen bestelt u eenvoudig online en deze worden vervolgens rechtstreeks vanaf de kweker verstuurd. Bij een mooie palm hoort natuurlijk ook een stijlvolle en stevige plantenbak. Onze palmen zijn daarom verkrijgbaar met een extra verstevigde houten plantenbak. Doordat de plantenbak op poten staat is een palm gemakkelijk te verplaatsen met een pompwagen of heftruck. Maatwerk is ook mogelijk waardoor wij een plantenbak kunnen afstemmen op uw wensen. Neem hiervoor contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden.


 


Bezig met laden...
visibility

Plantenbak met palm

Phoenix canariensis palm met een verstevigde plantenbak van douglas of hardhout

0,00

Bekijk product keyboard_arrow_right
visibility

Phoenix canariensis

Phoenix canariensis palm met een dikke stam en lange gevederde bladeren

39,00

Bekijk product keyboard_arrow_right
visibility

Trachycarpus fortunei

Trachycarpus fortunei palm is de bekendste soort in het genus Trachycarpus en wordt ook wel de windmolenpalm genoemd

52,00

Bekijk product keyboard_arrow_right
visibility

Trachycarpus wagnerianus

Trachycarpus wagnerianus is een makkelijk te houden palm die weinig onderhoud nodig heeft

143,00

Bekijk product keyboard_arrow_right

Palmen

De palmen (Arecaceae) komen uit een bijzondere en zeer diverse plantenfamilie. Er zijn meer dan 2600 palmsoorten bekend en elk jaar worden er nog nieuwe soorten ontdekt. Naast de grote hoeveelheid aan palmsoorten bestaan veel soorten vaak ook nog uit vele verschillende variëteiten. Palmen komen van nature voor op alle continenten behalve Antarctica. De meest noordelijke palmsoort (Chamaerops humilis) groeit tot het zuiden van Frankrijk en de meest zuidelijke (Rhopalostylis sapida var. Oceana) op de Chatham eilanden ten oosten van Nieuw Zeeland. Palmen zijn altijd al erg belangrijk geweest voor de mensheid. Het aanzicht van dadelpalmen in de woestijn of kokospalmen op een eiland betekende beschutting, drinken en eten. Er bestaan vandaag de dag nog steeds culturen die volledig afhankelijk zijn van palmen. Maar ook in de moderne westerse wereld zijn palmen nog steeds zeer belangrijk voor onze manier van leven. Zo eten we allemaal bijna iedere dag palmen, zit het in onze brandstof, cosmetica of zelfs in onze meubels. Maar ook voor het klimaat zijn palmen essentieel, 6 van de 10 meest voorkomende plantsoorten in de Amazone zijn palmen. Deze individuele palmen hebben een direct effect op het globale klimaat.

Over de kweker

Deze kweker bezocht midden jaren negentig, midden in de winter, het eiland Mainau. Op dit botanische eiland in de Bodensee groeien diverse palmbomen, die in de sneeuw staan! Door dit schouwspel ontstond een nieuwe hobby, want ter plaatse werden zaden verkocht van de aldaar groeiende palmbomen, en de eerste zaden werden gekocht. Enkele maanden later kwamen de zaden op en is de hobby ontkiemt. Gedurende de jaren is de interesse in palmen verder uitgegroeid en werd er een locatie gevonden waar de palmen en exoten werden uitgestald en waar nieuwe zaailingen werden opgekweekt. Inmiddels is er ruim 3600 m2 kasruimte in gebruik voor de opkweek van een groot assortiment palmen en exoten. Naast het opkweken en verkopen van palmen en vele andere exoten houdt de kweker zich ook bezig met onderzoek en veredeling van palmen. Hiervoor worden er regelmatig reizen gepland naar tropische oorden en schrijven ze artikelen in een wetenschappelijke context, hierdoor hopen ze ook bij te dragen aan de conservatie van palmen in hun natuurlijke omgeving.

Vragen over de palmen? Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op voor vragen over de palmen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden!  U kunt telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u gebruik maken van het contactformulier op onze website. Wij helpen u graag verder en proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Naast palmen kunt u ook bij ons terecht voor plantenbakken, tuinmeubelen, verlichting en waterornamenten. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat uw tuin ook gemakkelijk en goed te onderhouden is. Daarom vindt u op onze website een uitgebreid assortiment aan kwalitatieve tuinverzorgingsproducten voor een perfecte onderhoud van uw tuin.