Trachycarpus wagnerianus

Trachycarpus wagnerianus is een makkelijk te houden palm die weinig onderhoud nodig heeft

Informeer naar levertijd
De wagnerianus is officieel geen eigen soort maar een variëteit van de Trachycarpus fortunei. Deze variëteit komt van oorsprong uit Japan. De grootste verschillen tussen de fortunei en de wagnerianus is dat de wagnerianus veel kleiner en donkerder blad heeft, wat het een bonsai uiterlijk geeft. Hierdoor is deze palm beter bestand tussen tegen wind en knakken de toppen van de bladeren minder snel om. Deze palm is door zijn compactere groei ook beter geschikt voor kleinere tuinen. Door deze eigenschappen is deze palm de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit is één van de beste palmsoorten voor een onervaren tuinder om uit te planten in de volle grond of te houden in pot. Het is een makkelijk te houden palm die weinig onderhoud nodig heeft. De totale hoogte is inclusief pot.

Verzorging
Deze soort kan het beste op een zonnige of halfschaduw plaats uitgeplant worden. In tegenstelling tot de Trachycarpus fortunei kan deze palm goed tegen de wind waardoor de bladpunten niet om zullen knakken. In de zomer mag deze palm veel water hebben en als de temperatuur boven de 30˚C komt mogen ze zelfs iedere dag water hebben. Als de temperatuur onder de -10˚C komt dan kunt u de palm het beste beschermen om schade te voorkomen. Trachycarpus wagnerianus stelt niet veel eisen aan de grond. Zelfs op zware kleigrond doet deze palm het goed. Maar het beste is deze af op een goed doorlatende, luchtige en vochtige grond.

Over de kweker
Wij werken samen met een Nederlandse kweker die garant staat voor een hoogwaardig product. Palmen bestelt u eenvoudig online en deze worden vervolgens rechtstreeks vanaf de kweker verstuurd. Deze kweker bezocht midden jaren negentig, midden in de winter, het eiland Mainau. Op dit botanische eiland in de Bodensee groeien diverse palmbomen, die in de sneeuw staan! Door dit schouwspel ontstond een nieuwe hobby, want ter plaatse werden zaden verkocht van de aldaar groeiende palmbomen, en de eerste zaden werden gekocht. Enkele maanden later kwamen de zaden op en is de hobby ontkiemt. Gedurende de jaren is de interesse in palmen verder uitgegroeid en werd er een locatie gevonden waar de palmen en exoten werden uitgestald en waar nieuwe zaailingen werden opgekweekt. Inmiddels is er ruim 3600 m2 kasruimte in gebruik voor de opkweek van een groot assortiment palmen en exoten. Naast het opkweken en verkopen van palmen en vele andere exoten houdt de kweker zich ook bezig met onderzoek en veredeling van palmen. Hiervoor worden er regelmatig reizen gepland naar tropische oorden en schrijven ze artikelen in een wetenschappelijke context, hierdoor hopen ze ook bij te dragen aan de conservatie van palmen in hun natuurlijke omgeving.