Phoenix canariensis

Phoenix canariensis palm met een dikke stam en lange gevederde bladeren

Informeer naar levertijd
De Phoenix canariensis komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden maar is inmiddels over de hele wereld aangeplant. In de victoriaanse tijd was deze palm al zeer populair onder de elite en was een echt statussymbool. Deze palm heeft een dikke stam en de lange gevederde bladeren hebben een intens groene kleur. De bladeren blijven beduidend korter als ze in kuip worden gehouden. De Phoenix canariensis is een zeer makkelijke palm en groeit goed op haast alle grondsoorten. De palm is goed tolerant tegen droogte, nattigheid, hitte en kou. De groei is relatief snel in vergelijking met andere palmen. Deze palm is ook verkrijgbaar met een verstevigde houten plantenbak van douglas of hardhout. De totale hoogte is inclusief pot.

Verzorging
Deze palm kan enige vorst verdragen (tot - 8˚C), maar indien de palm in de volle grond wordt geplaatst, is het wel raadzaam de palm tijdens de winterperiode goed af te dekken en te verwarmen. Graag een zonnige standplaats maar in de halfschaduw zal hij het ook goed doen. Ze hebben graag veel water als het warm is.

Over de kweker
Wij werken samen met een Nederlandse kweker die garant staat voor een hoogwaardig product. Palmen bestelt u eenvoudig online en deze worden vervolgens rechtstreeks vanaf de kweker verstuurd. Deze kweker bezocht midden jaren negentig, midden in de winter, het eiland Mainau. Op dit botanische eiland in de Bodensee groeien diverse palmbomen, die in de sneeuw staan! Door dit schouwspel ontstond een nieuwe hobby, want ter plaatse werden zaden verkocht van de aldaar groeiende palmbomen, en de eerste zaden werden gekocht. Enkele maanden later kwamen de zaden op en is de hobby ontkiemt. Gedurende de jaren is de interesse in palmen verder uitgegroeid en werd er een locatie gevonden waar de palmen en exoten werden uitgestald en waar nieuwe zaailingen werden opgekweekt. Inmiddels is er ruim 3600 m2 kasruimte in gebruik voor de opkweek van een groot assortiment palmen en exoten. Naast het opkweken en verkopen van palmen en vele andere exoten houdt de kweker zich ook bezig met onderzoek en veredeling van palmen. Hiervoor worden er regelmatig reizen gepland naar tropische oorden en schrijven ze artikelen in een wetenschappelijke context, hierdoor hopen ze ook bij te dragen aan de conservatie van palmen in hun natuurlijke omgeving.