Trachycarpus fortunei

Trachycarpus fortunei palm is de bekendste soort in het genus Trachycarpus en wordt ook wel de windmolenpalm genoemd

Informeer naar levertijd
Dit is de bekendste soort in het genus Trachycarpus en wordt ook wel de windmolenpalm genoemd. De Trachycarpus fortunei komt van oorsprong uit het Himalaya gebergte in het zuiden en oosten van China waar hij tot op een hoogte van 2500 meter boven zeeniveau groeit. Op deze hoogte valt er regelmatig sneeuw en kan het zeer koud worden waardoor deze palm geschikt is voor cultivatie in een gematigd klimaat. De Trachycarpus fortunei is de meest aangeplante palm in midden en noord Europa en heeft zich de afgelopen drie decennia bewezen als een zeer makkelijk te houden palm zowel in volle grond als in kuip. De Trachycarpus fortunei kan worden uitgeplaatst op zowel een zonnige als een schaduwrijke standplaats, in de zon zullen ze echter compactere groei vertonen dan in de schaduw. De totale hoogte is inclusief pot.

Verzorging
Deze soort kan het beste op een zonnige of halfschaduw plaats uitgeplant worden. Plant de palm wel uit de wind anders knakken de bladpunten. In de zomer mag deze palm veel water hebben en als de temperatuur boven de 30˚C komt mogen ze zelfs iedere dag water hebben. Als de temperatuur onder de -10˚C komt dan kunt u de palm het beste beschermen, dit om schade te voorkomen. De Trachycarpus fortunei stelt niet veel eisen aan de grond, zelfs op zware kleigrond doet deze palm het goed. Maar het beste is de palm af op een goed doorlatende, luchtige en vochtige grond.

Over de kweker
Wij werken samen met een Nederlandse kweker die garant staat voor een hoogwaardig product. Palmen bestelt u eenvoudig online en deze worden vervolgens rechtstreeks vanaf de kweker verstuurd. Deze kweker bezocht midden jaren negentig, midden in de winter, het eiland Mainau. Op dit botanische eiland in de Bodensee groeien diverse palmbomen, die in de sneeuw staan! Door dit schouwspel ontstond een nieuwe hobby, want ter plaatse werden zaden verkocht van de aldaar groeiende palmbomen, en de eerste zaden werden gekocht. Enkele maanden later kwamen de zaden op en is de hobby ontkiemt. Gedurende de jaren is de interesse in palmen verder uitgegroeid en werd er een locatie gevonden waar de palmen en exoten werden uitgestald en waar nieuwe zaailingen werden opgekweekt. Inmiddels is er ruim 3600 m2 kasruimte in gebruik voor de opkweek van een groot assortiment palmen en exoten. Naast het opkweken en verkopen van palmen en vele andere exoten houdt de kweker zich ook bezig met onderzoek en veredeling van palmen. Hiervoor worden er regelmatig reizen gepland naar tropische oorden en schrijven ze artikelen in een wetenschappelijke context, hierdoor hopen ze ook bij te dragen aan de conservatie van palmen in hun natuurlijke omgeving.