Plantenbak RVS Hout Plantenbak RVS Plantenbak roestvrij staal Plantenbak hout
Plantenbak RVS Hout Plantenbak RVS Plantenbak roestvrij staal Plantenbak hout
Plantenbak TW Solid - RVS
Plantenbak van RVS met een frame van douglashout in verschillende kleuren. Verkrijgbaar met en zonder bodem. Prijs op aanvraag
Informeer naar levertijd
 
Geef uw tuin of terras meer sfeer en ga voor een uniek product met een natuurlijk en industrieel karakter. Of u nu een moderne of landelijke uitstraling zoekt, de TW Solid plantenbak combineert de sfeervolle uitstraling van hout met het robuuste uiterlijk van staal. De plantenbak van hout en staal staat garant voor een stevig en duurzaam product, dat ook vele jaren mee zal gaan. Er is geen sprake van massaproductie, maar handwerk waarbij er veel zorg is voor het eindproduct. Deze nadruk op vakwerk ziet u ook duidelijk terug in de details en afwerking van de plantenbak. Het houten frame wordt gemaakt van duurzaam douglashout en is leverbaar in verschillende kleuren. In het frame worden roestvrijstalen platen gelegd, waardoor de plantenbak een uniek uiterlijk krijgt. Deze plantenbak is verkrijgbaar in een vierkant en rechthoekig model in verschillende afmetingen. Maatwerk is ook mogelijk, waarbij u zelf de grootte kunt bepalen die het beste aansluit bij uw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Specificaties
- Materiaal: RVS met een frame van douglashout
- Model: vierkant en rechthoek
- Staaldikte: 1, 2 of 3 mm (afhankelijk van de afmetingen)
- Kleur houten frame: blank, wit, antraciet en zwart (andere kleuren op aanvraag)
- Met of zonder bodem
- Afmetingen in overleg
- Optioneel: frame in hardhout
- Ook verkrijgbaar met cortenstaal: Plantenbak TW Solid - Cortenstaal
- Levertijd in overleg
Plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw plantenbak van RVS met hout ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

RVS Plantenbak
RVS is de afkorting voor roestvrij of roestvast staal. RVS is een verzamelnaam voor legeringen voornamelijk bestaande uit ijzer, nikkel, koolstof en chroom. Bij staal zal corrosie niet stoppen en wordt het materiaal aangetast. Roestvrij staal heeft een hoge bescherming tegen corrosie en is bestand tegen de verschillende weersinvloeden. Factoren van buitenaf, zoals zure regen of zeelucht, kunnen het stalen oppervlak aantasten. Dit kan ertoe leiden dat het oppervlak wat dof en vuil wordt. Hierdoor is dit staal ideaal om buiten te gebruiken. Er wordt vaak voor roestvrij staal gekozen vanwege de mooie en strakke uitstraling. RVS is watervast, roestvast, duurzaam en geschikt voor maatwerk.

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de plantenbak wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een plantenbak buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de plantenbak te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen plantenbak hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.