Plantenbak cortenstaal hout Plantenbak cortenstaal Plantenbak hout Plantenbak
Plantenbak cortenstaal hout Plantenbak cortenstaal Plantenbak hout Plantenbak
Plantenbak TW Solid - Cortenstaal
Plantenbak van cortenstaal met een frame van douglashout in verschillende kleuren. Verkrijgbaar met en zonder bodem. Prijs op aanvraag
Informeer naar levertijd
 
De TW Solid is unieke mix van hout met cortenstaal. Deze plantenbak combineert de sfeervolle uitstraling van hout met het robuuste uiterlijk van staal. Hierdoor is deze plantenbak zowel geschikt voor moderne als landelijke tuinen. Een plantenbak van hout en staal staat garant voor een stevig en duurzaam product, dat ook vele jaren mee zal gaan. Deze plantenbak van douglashout met cortenstaal wordt met zorg handgemaakt, waarbij er veel zorg is voor het eindproduct. Het houten frame wordt gemaakt van duurzaam douglashout en is leverbaar in verschillende kleuren. In het frame worden cortenstalen platen gelegd, waardoor de plantenbak een uniek uiterlijk krijgt. De TW Solid is verkrijgbaar in een vierkant en rechthoekig model in verschillende afmetingen. Maatwerk is ook mogelijk, waarbij u zelf de grootte kunt bepalen die het beste aansluit bij uw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Specificaties
- Materiaal: cortenstaal met een frame van douglashout
- Model: vierkant en rechthoek
- Staaldikte: 2 of 3 mm (afhankelijk van de afmetingen)
- Kleur houten frame: blank, wit, antraciet en zwart (andere kleuren op aanvraag)
- Met of zonder bodem
- Afmetingen in overleg
- Optioneel: frame in hardhout
- Ook verkrijgbaar met RVS: Plantenbak TW Solid - RVS
- Levertijd in overleg
Plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw plantenbak van cortenstaal met hout ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

Cortenstaal plantenbak
De plantenbakken worden gemaakt van hoogwaardig cortenstaal. Dit is een roestkleurige staalsoort dat wordt gekenmerkt door zijn tijdloze donkerbruine roestkleuren. Het materiaal wordt veel gebruikt voor beelden en andere kunstwerken en ziet men tegenwoordig vaak in de landschapsinrichting. Een cortenstalen plantenbak heeft een authentieke vintage look en daarnaast ook een robuuste, industriële uitstraling. Cortenstaal is een metaallegering dat bestaat uit ijzer en hieraan zijn koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom toegevoegd. Door de roestkleurige en dichte oxidehuid wordt het dieperliggende materiaal afgeschermd van zuurstof. Hierdoor wordt de oxidatie sterk vertraagt terwijl de corrosie zich wel voortzet. De sterkte van het materiaal is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. Door de (luchtdichte) beschermlaag is cortenstaal, in tegenstelling tot andere soorten staal, zeer goed bestand tegen de verschillende weersinvloeden. De beschermlaag zorgt ervoor dat regen, sneeuw, ijs en mist niet diep kunnen doordringen. Dit zorgt voor een zeer duurzaam en sterk product dat een langere levensduur heeft dan gewoon staal. Daarnaast hoeft de cortenstalen plantenbak niet te worden behandeld met een coating waardoor het 100% recyclebaar is.

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de plantenbak wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een plantenbak buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de plantenbak te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen plantenbak hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.