Stalen plantenbak met houten bank Plantenbak met bank Plantenbakken Plantenbak
Stalen plantenbak met houten bank Plantenbak met bank Plantenbakken Plantenbak
Plantenbak TW Solid Bench - RVS
Twee plantenbakken van RVS met een frame van douglashout in verschillende kleuren. Onderling verbonden met een bank van hardhout. Verkrijgbaar met en zonder bodem. Prijs op aanvraag
Informeer naar levertijd
 
De TW Solid Bench is een stijlvolle mix van sfeer en functie. De opvallende plantenbakken van RVS met hout zijn een blikvanger in iedere tuin of terras. Daarnaast biedt de bank een fijne zitplek om even tot rust te komen en te genieten van de beplanting. Met dit product maakt u eenvoudig een groene en natuurlijke zithoek. Door een bank te combineren met plantenbakken bespaart u ook nog eens ruimte. Bij ons vindt u geen massaproductie houten bloembakken, maar handwerk waarbij er veel zorg is voor het eindproduct. Het houten frame wordt gemaakt van duurzaam douglashout en is leverbaar in verschillende kleuren. In het frame worden roestvrijstalen platen gelegd, waardoor de plantenbak een uniek uiterlijk krijgt. De TW Solid Bench is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en maatwerk is ook mogelijk. U kunt zelf de grootte kunt bepalen die het beste aansluit bij uw wensen. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een stalen plantenbak met houten bank.

Specificaties
- Materiaal: RVS met een frame van douglashout
- Bank van hardhout
- Staaldikte: 1, 2 of 3 mm (afhankelijk van de afmetingen)
- Kleur houten frame: blank, wit, antraciet en zwart (andere kleuren op aanvraag)
- Met of zonder bodem
- Afmetingen in overleg
- Optioneel: frame in hardhout
- Plantenbakken ook verkrijgbaar met cortenstaal
- Levertijd in overleg
Plantenbakken worden op bestelling voor u gemaakt. U kunt uw stalen plantenbak met houten bank ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u de plantenbak nog eerder.

RVS Plantenbak
RVS is de afkorting voor roestvrij of roestvast staal. RVS is een verzamelnaam voor legeringen voornamelijk bestaande uit ijzer, nikkel, koolstof en chroom. Bij staal zal corrosie niet stoppen en wordt het materiaal aangetast. Roestvrij staal heeft een hoge bescherming tegen corrosie en is bestand tegen de verschillende weersinvloeden. Factoren van buitenaf, zoals zure regen of zeelucht, kunnen het stalen oppervlak aantasten. Dit kan ertoe leiden dat het oppervlak wat dof en vuil wordt. Hierdoor is dit staal ideaal om buiten te gebruiken. Er wordt vaak voor roestvrij staal gekozen vanwege de mooie en strakke uitstraling. RVS is watervast, roestvast, duurzaam en geschikt voor maatwerk.

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de plantenbak wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een plantenbak buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de plantenbak te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen plantenbak hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.