Lechuza plantenbak: minder vaak water geven en een betere plantengroei door het uitgekiende bewateringssysteem
De plantenbakken van Lechuza worden gemaakt van hoogwaardig kunststof dat weerbestendig is. Daarnaast zijn deze kunststof bakken zeer stevig en bijzonder lichtgewicht. De hoge kwaliteit van het materiaal zorgt ervoor dat u lang plezier beleeft aan deze stijlvolle plantenbakken. De Lechuza plantenbakken en potten overtuigen vooral door het unieke potgrondbewateringssysteem. Het geïntegreerde waterreservoir zorgt voor een optimale watervoorziening voor de plant. De watermeter geeft exact aan wanneer er weer water bijgevuld moet worden. Hierdoor worden de planten altijd voorzien van voldoende water en krijgt u een betere plantengroei. Deze plantenbakken uitermate geschikt om zowel binnen- als buiten te gebruiken.


 

Lechuza plantenbakken voor binnen en buiten

Wanneer de dagen korter worden en de temperaturen zich weer wat laten zakken, hoeft u niet zonder de landelijke stijl waar u zonder twijfel dol op bent geworden. In de late herfst en winter kunt u een Lechuza plantenbak ook binnen zetten om de donkere dagen tegen te gaan met kleurrijke bloemen. Zo geniet u het hele jaar door van geweldige planten! De Lechuza plantenbakken en potten worden gemaakt in Duitsland en zijn populair vanwege het slimme bewateringssysteem. Bij Tuinwaardig bent u aan het juiste adres voor Lechuza plantenbakken uit de Color en Cottage collectie.

Color en Cottage

De Color collectie is geschikt voor iedereen die op zoek is naar kunststof Lechuza plantenbak in een trendy design tegen een voordelige instapprijs. De Color collectie biedt functionaliteit en kwaliteit: zijdematte afwerking, matte weefstructuren of een natuurlijk aandoende oppervlaktestructuur in diverse vormen en formaten, die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.
De Cottage collectie is de eerste keus voor iedereen die het authentieke van de landhuisstijl weet te waarderen en tegelijkertijd het belang kent van een kunststof bak of pot die robuust genoeg is om buiten te gebruiken. De vlechtlook van de plantenbakken combineert prachtig met het groen van de planten en de natuur buiten en zorgt op elk terras voor een elegant en huiselijk accent. Dit geldt des te meer voor tuinen in de gezellige landelijke stijl. Weelderige bloemenpracht, een gezellig terras en dat beetje ongetemde natuur zorgen voor het idyllische landhuisgevoel, zelfs in stedelijke omgevingen. Het hoeft niet altijd om een volledige tuin in cottage-stijl te gaan, u kunt ook bewust accenten leggen in deze stijl. Nu enkel nog zorgen voor kleurrijke bloemen, struiken of vaste planten en voor je het weet heb je de perfecte plek om je terug te trekken!

Het Lechuza systeem

Het bewateringssysteem zorgt voor effectieve controle van het waterverbruik. Dankzij het praktische zelfbewateringssysteem worden de planten altijd voorzien van voldoende water. De watermeter geeft precies aan wanneer de planten water nodig hebben. Het bijgevoegde mineraal plantensubstraat (Lechuza pon) doseert vervolgens de watertoevoer zodat de bodem niet te vochtig of droog is. Het bewateringssysteem is gemakkelijk bij te vullen met water en vloeibare plantenmest. Het systeem doseert de watertoevoer naar de planten perfect en vormt een waterreservoir in de bodem van de plantenbak. In de bodem zit ook een schroef die verwijderd kan worden om regenwater weg te laten lopen. Als u de bak weer binnen wilt plaatsen kan de schroef weer eenvoudig worden teruggeplaatst. Nadat u uw plant in een Lechuza plantenbak heeft gezet, geeft u haar ca. 12 weken lang op de gebruikelijke manier van bovenaf water. Om te zien of de wortels van de plant al tot in de vochtzone gegroeid zijn, vult u op dat moment het waterreservoir volledig. Wanneer de watermeter in de volgende drie dagen daalt, is dat een teken dat uw plant zichzelf al van water voorziet. Is dat niet het geval, dan moet de gekozen plant iets langer op de gebruikelijke manier water krijgen (dit geldt bijvoorbeeld voor planten die aanvankelijk een zeer kleine wortelkluit hebben).

Vragen over de Lechuza plantenbak?

Naast plantenbakken kunt u ook bij ons terecht voor tuinmeubelen, waterornamenten, tuinborders  en producten voor tuinonderhoud. Bekijk ze allemaal op onze website! Heeft u vragen over de Lechuza plantenbak of over één van de andere producten uit ons assortiment? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Daarnaast kunt u gebruik maken van het contactformulier op onze website. Wij helpen u graag verder en proberen uw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.