Maatwerk plantenbak voor De Westlandse Aardbei

Kwekerij De Westlandse Aardbei in ‘s-Gravenzande opent de deuren van haar nieuwe winkel met een opvallende maatwerk plantenbak van Tuinwaardig bij de ingang!

Kwekerij De Westlandse Aardbei is een ambachtelijke en milieuvriendelijke aardbeienteler in ’s-Gravenzande, gemeente Westland. Onlangs heeft de kwekerij een nieuwe winkel geopend voor particuliere verkoop. Ze wilden nog graag een stoere blikvanger met een stalen frame, die past bij de picknicktafel die ze bij de winkel hebben staan.

Bij Tuinwaardig is een maatwerk hardhouten bak altijd bespreekbaar en in overleg met de kwekerij hebben we nagedacht over een rechthoekige plantenbak met een verzinkt stalen frame. Er werd gekozen voor een maatwerk plantenbak van duurzaam cumaru hardhout in de afmetingen 153 x 48 x 75 cm. Deze plantenbak is prominent bij de ingang geplaatst en gevuld met meerdere hortensia's. Volgens De Westlandse Aardbei doet onze bak nu al goed dienst als blikvanger!

Maatwerk plantenbak

Plantenbak hout staal

Solide plantenbakken van hardhout en staal
Deze sterke bakken zijn geschikt voor allerlei beplantingen en hebben een solide en degelijke uitstraling. Door het gebruik van de beste materialen zijn dit robuuste plantenbakken voor jarenlang plezier. De bakken zijn leverbaar in een vierkante of rechthoekige uitvoering met gepoedercoat of verzinkt staal.

Cumaru hardhout
Voor deze maatwerk plantenbak hebben we gewerkt met cumaru hardhout. Dit hout voelt enigszins olieachtig aan en wanneer het hout vers is heeft het een zwakke vanillegeur en smaakt het naar olie. Het kernhout en spint van cumaru zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. Het spint is namelijk lichtgeel, het kernhout geelbruin tot roodbruin, meestal met geelrode aderen. Cumaru heeft kwaliteitsklasse categorie 3/tropisch/NEN 5493 en is ingedeeld in sterkteklasse D60 (NEN-EN 338). Deze houtsoort wordt o.a. toegepast bij zware duurzame constructies, brug- en steigerdekken, vrachtwagenvloeren, straatmeubilair en buitenbetimmeringen. In de landen van herkomst wordt het hardhout gebruikt voor kapblokken en slaghout. Cumaru hardhout is zeer duurzaam. Het heeft een hoge weerstand tegen schimmels (klasse 1) en biedt de volgende weerstand tegen dierlijke organismen: Termieten klasse D (spint en kernhout zeer duurzaam), Anobium klasse D (houtwormkever), Hylotrupes klasse D (huisboktor).

Hardhout maatwerk is mogelijk
Ben u op zoek naar een nieuwe plantenbak en kunt u de afmetingen die u zoekt niet vinden? Dan gaan wij graag met u in overleg. U kunt namelijk altijd bij ons een hardhouten plantenbak op maat laten maken. Wij bespreken graag met u uw wensen en bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

  Tuinwaardig         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties