Tuinwaardig richt zich op duurzame producten voor de inrichting en onderhoud van de tuin. Onlangs hebben wij het assortiment flink uitgebreid met een nieuwe collectie houten bloembakken voor buiten. Deze worden op bestelling handgemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en houtsoorten.

Houten bloembakken voor buiten

De meerwaarde van een bloembak

Er is steeds meer keus in bloembakken en dat is niet verwonderlijk. Een houten bloembak versterkt uw tuinontwerp en maakt uw buitenruimte helemaal af. Een bloembak is ideaal als eyecatcher in de tuin en wordt ook gebruikt om een tuin op te delen of een scheiding te maken. De natuurlijke uitstraling van hout in combinatie met beplanting zorgt voor een stoer en warm uiterlijk. Omdat een maatwerk houten bloembak in allerlei afmetingen verkrijgbaar is wordt deze ook steeds vaker op een balkon of dakterras toegepast. Ongeacht welk formaat u kiest, een bloembak kunt u altijd gebruiken om bepaalde plekken te benadrukken. Een houten bloembak voor buiten kan gevuld worden met allerlei beplantingen en bomen. Daarom worden ze ook wel plantenbakken of boombakken genoemd. De laatste tijd wordt er vaak gekozen voor vijgen of olijven. De nieuwste generaties van deze soorten zijn zo gekweekt dat ze beter tegen ons Nederlandse klimaat kunnen dan vroeger. Het zijn ook bij uitstek beplantingen die het goed doen in een houten bloembak. De vijg bijvoorbeeld, heeft beperkte wortelruimte nodig als u wilt dat hij veel vruchten vormt. Boomsoorten die ook vaak in een houten bloembak worden gebruikt zijn esdoorns, berken of dakplatanen. Het wortelgestel zal zich niet zo uitgebreid vertakken als dat van bomen in de volle grond en daardoor zal de omvang kleiner blijven. Dit is vaak zeer wenselijk, want niet iedereen heeft een grote tuin waar bomen onbeperkt kunnen blijven groeien.

Houten bloembak voor buiten

Maatwerk houten bloembakken voor buiten

Een tuin die mooi onderhouden is en er mooi bij ligt, heeft toch net dat beetje extra meerwaarde. Een bloembak is een belangrijk onderdeel om uw tuin een mooie uitstraling te geven. Wij vinden dat een bloembak garant moet staan voor een stevig en duurzaam product, dat ook vele jaren mee moet gaan. Er is geen sprake van massaproductie, want iedere houten bloembak wordt met zorg handgemaakt. Dit ziet men ook duidelijk terug in de details en afwerking van de bakken en door het gebruik van de beste materialen staan we garant voor kwaliteit van de bovenste plank. Vakmensen maken het verschil tussen ‘een paar planken aan elkaar schroeven’ en echte kwaliteit bloembakken samenstellen. Zo leveren wij iedere keer weer een uniek product gemaakt door puur Nederlands vakmanschap. Een houten bloembak wordt vanuit de binnenzijde met RVS schroeven afgewerkt. Omdat er geen schroeven aan de buitenkant zichtbaar zijn behoudt de bak een strak uiterlijk. De houten bloembakken voor buiten staan 3 cm vrij van de grond. Hierdoor kunnen de bloembakken aan de onderzijde ventileren, is er minder waterslag en wordt de levensduur van de bloembakken flink verlengd. In de bodem van de bloembakken zitten altijd naden om het overtollige water af te voeren. We werken onder andere met eiken, bankirai, meranti en mahonie hardhout. Deze bloembakken zijn van hoge kwaliteit, zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en kunnen het gehele jaar door buiten staan. Wij informeren u graag over de mogelijkheden van de houten bloembakken voor buiten en op afspraak bent u natuurlijk ook van harte welkom in onze werkplaats.

Houten bloembak

      17-12-2018 17:19     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.