Gieterhok Gieterrek Berging voor gieters Gieterhok begraafplaats
Gieterhok Gieterrek Berging voor gieters Gieterhok begraafplaats
Gieterhok
Hok van sfeervol hout met duurzaam beton. Ideaal te gebruiken als berging voor gieters en bladkorven op begraafplaatsen
Informeer naar levertijd
 
Op begraafplaatsen zijn gieters vaak belangrijk voor het bewateren van planten en bloemen. Een gieterhok is een stijlvolle oplossing om gieters te bewaren. De combinatie van hout met beton zorgt voor een uniek ontwerp met een rustige uitstraling. Een gieterhok heeft een tijdloos design en zorgt voor een hele ander aanblik dan een gieterrek van staal. In het hok is ook ruimte voor een bladkorf voor bladafval. Met dit product slaan we een brug tussen een sfeervolle houten en een onverwoestbare betonnen gieterrek. Door het gebruik van hoogwaardige materialen is het gieterhok een product waar u jaren plezier van zult hebben. Naast de keuze voor een duurzaam product loopt u relatief weinig risico op diefstal door het aanzienlijke gewicht van het gieterhok. Het gieterhok is de perfecte aanvulling op de buitenbanken van beton met hout, die we al op diverse begraafplaatsen hebben mogen leveren. Het gieterhok sluit naadloos aan bij de zitbanken, waardoor en een rustige sfeer ontstaat.

Specificaties
- model: gieterhok
- toepassing: opslag van gieters en bladkorven
- materiaal: hardhout met beton
- kleur beton: lichtgrijs en donkergrijs
- afmetingen: diverse
- maatwerk mogelijk
- ook te combineren met: Buitenbank TW Steenwijk - Hardhout
- levertijd: 1 tot 2 weken
Bovenstaande levertijden zijn een indicatie en kunnen in het hoogseizoen afwijken. Tijdens de productie houden we u op de hoogte en zullen we u altijd laten weten wanneer het gieterrek uiterlijk klaar is.

Maatwerk gieterrek
Het gieterhok is een nette en stijlvolle oplossing op een gieter of bladkorf op te bergen. De variatie in lengte en breedte wordt verkregen door het hout en de stalen buizen. Dat wil zeggen dat lengte en breedte van producten meestal per centimeter instelbaar zijn. Het is ook mogelijk om een gieterrek nog meer aan te passen aan uw wensen. Specifieke houtsoorten, het kleuren van beton, en inbranden van artwork in het hout bestaat tot de mogelijkheden. Indien gewenst kan het gieterhok worden gemaakt met gerecyclede kunststof planken. Deze planken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar waaronder zwart, grijs en bruin. De achterkant kan worden voorzien met een gepersonaliseerde banner. Denk hierbij aan een mooie afbeelding met een logo. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Voordelen en nadelen van hout en beton
Hardhout heeft een hoge duurzaamheidsklasse en lange levensduur. Dit hout is goed bestand tegen schimmels en insectenaantasting. Door de hoge kwaliteit wordt hardhout veel toegepast in de buitenruimte zoals schuttingen, terrassen en tuinmeubelen. Hardhout is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Als u een gieterrek buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om de gieterhok te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen bank hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website. Door hout te combineren met beton krijgt het gieterhok een opvallende en robuuste uitstraling. Een zwaar gieterhok van beton met hout zal niet snel omwaaien, maar is hierdoor ook niet snel te verplaatsen. Beton is enorm sterk in het opvangen van drukkrachten. In het opvangen van trekkrachten en stoten presteert beton minder. Advies is daarom om voorzichtig te zijn met het verplaatsen van een hok. Iedere poot heeft een unieke eigen tekening en de poten kunnen in nuance verschillen. Het kan erop lijken dat de poten niet exact dezelfde kleur hebben. Geduld is hierbij gewenst, want meestal worden de kleurverschillen een stuk minder als deze buiten staan onder invloed van de weersomstandigheden. Beton is heel goed schoon te maken. We adviseren om dit niet te doen met een hogedrukspuit. Als u deze wel wilt gebruiken dan minimaal 10 cm van het element af.