Massief eiken tuinmeubelen

Een tuinmeubel gemaakt van massief eikenhout heeft een authentieke en karakteristieke uitstraling. Door het gebruik van duurzaam hout en de beste materialen is dit een meubel voor jaren plezier. Van massief eikenhout maken wij een houten tuintafel en bank die zowel binnen als buiten te gebruiken zijn. Onze eiken tuinmeubelen worden licht geschuurd zodat ze een robuuste uitstraling behouden. Wij kunnen de meubelen behandelen met een beschermende olie, maar u kunt er ook voor kiezen om dit niet te laten doen, waardoor het eiken dan geleidelijk aan gaat vergrijzen. Het eikenhout werkt en wij vinden dat dit juist voor een mooie en vooral natuurlijke uitstraling van de meubel zorgt. Geen één meubel is hierdoor precies hetzelfde, waardoor u een unieke tafel of bank heeft staan. Ook is het mogelijk om een grote hoekbank van eikenhout te maken. Dit stevig ontwerp past perfect in tuinen met een landelijke uitstraling en door het formaat is deze eiken hoekbank een blikvanger in iedere tuin. De bovenkant van de rug en de voorkant van de zitting zijn onbekant, waardoor de planken het natuurlijke verloop van de boom volgen.

Op onze site hebben we al enkele populaire afmetingen genoemd, maar bij ons kunt u ook altijd terecht voor een massief eiken tuinmeubel op maat. Wij kunnen altijd een maatwerk tafel of bank maken die passend is bij tuin.

Eiken tuinmeubel

Eiken hoekbank

Massief eiken tuinmeubel
Eikenhout is één van de bekendste houtsoorten en is sterk en hard. Deze houtsoort is voor veel doelen geschikt, waaronder decoratieve toepassingen als tuinmeubelen. Onze meubelen maken wij van massief eikenhout. Dit is een prachtig natuurproduct met een karakteristieke uitstraling. Onder invloed van wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid kan het gaan werken. Het hout kan wat gaan scheuren, uitzetten en zelfs wat hol of bol gaan staan. Het verschil in kleur, tekening en structuur geven het hout juist dat mooie karakter. Wij vinden dat noesten en scheurtjes horen daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Onder invloed van de temperatuur en luchtvochtigheid kunnen veranderingen optreden in de omvang en vorm van het materiaal. Plaats uw tuintafel of tuinbank daarom niet te dicht bij een warmtebron. Eiken is een hardhout wat jaren buiten kan staan en onbehandeld gaat het eikenhout geleidelijk aan vergrijzen.

  Tuinwaardig         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties