Borderbak hout

Plantenbak van douglashout zonder bodem. Op maat gemaakt in vierkant of rechthoekig model. Te gebruiken als tuinborder of moestuinbak.

Informeer naar levertijd
Een borderbak van hout heeft een natuurlijk uiterlijk en zorgt voor een rustig beeld in uw tuin. Door de maatwerkmogelijkheden bieden wij veel ontwerpvrijheid. Zo bepaalt u zelf de afmetingen die het beste bij uw tuin passen. Een plantenbak zonder bodem is verkrijgbaar in een vierkant en rechthoekig model. De borderbak wordt op maat gemaakt van douglashout. Deze houtsoort is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in de Nederlandse tuinen omdat het duurzaam is en heel geschikt voor buitengebruik. Door de mooie structuur van het douglashout krijgt u een warme en landelijke uitstraling in de tuin. De plantenbak zonder bodem is ideaal als verhoogde border of als moestuinbak. Een borderbak is daarnaast ook verkrijgbaar met een bodem voor gebruik op een balkon of terras.

Specificaties
- Model: borderbak / plantenbak zonder bodem
- Uitvoering: vierkant of rechthoekig
- Materiaal: douglashout
- Kleur: geelbruin
- Afmetingen: diverse
- Optioneel: houten bodemplaat
- levertijd: ca. 20 werkdagen (levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken)

Borderbak op maat
Een tuin die mooi onderhouden is en er mooi bij ligt, heeft toch net dat beetje extra meerwaarde. Een borderbak is inzetbaar voor vele beplantingen en is ideaal om uw tuin een mooie uitstraling te geven. Omdat een houten plantenbak geheel naar wens gemaakt kan worden hebben wij altijd wel een passende oplossing voor uw tuin, terras of balkon. Een houten plantenbak zonder bodem is geheel op maat verkrijgbaar. Zo kunt u zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en tuin. Vraag een offerte bij ons aan en wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Houtsoort
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoorten scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglas is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate de borderbak wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Omdat het natuurlijk is gedroogd kunnen er ook schimmels op het hout voorkomen. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit, levensduur of constructieve eigenschappen van het hout. Deze schimmel is alleen oppervlakkig en kan er eenvoudig worden afgewassen. Met een goede regenbui zal deze er ook vanzelf afregenen. Douglashout werkt door weersinvloeden (krimpen / uitzetten). Het hout leeft en staat niet stil en het werken van het hout is daarom niet tegen te gaan. Scheurvorming en schotelen van het douglashout komen voor. Het verschil in kleur, tekening en structuur geven het hout juist dat mooie karakter. Wij vinden dat noesten en scheurtjes horen daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt.