Voordelen van een accu grasmaaier

Er zijn verschillende grasmaaiers op de markt beschikbaar. De ene loopt op benzine, de ander is elektrisch aangedreven met een snoer en er zijn ook grasmaaiers met een accu. Het werken met een grasmaaier op accu heeft meerdere voordelen en wordt steeds populairder. De wereld verandert snel en de maatschappij wil af van fossiele brandstoffen. Daarom stapt men massaal over op schonere, groenere energie en wordt het gebruik van een accu grasmaaier ook steeds populairder. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen om met dit type grasmaaier te werken?

Kostenbesparing
Ten eerste zijn er kostenbesparingen op lange termijn. De investering van een grasmaaier met accu ligt iets hoger dan bij een benzinemotor, maar in de loop der tijd ligt het uw rendement op deze investering veel hoger. Dankzij de lagere gebruiks- en onderhoudskosten zorgt de overstap op accu gereedschap uiteindelijk voor flinke kostenbesparingen.

Beter voor het milieu
Naast de kostenbesparingen op lange termijn is een accu grasmaaier ook veel beter voor het milieu. Tijdens het gebruik komen er namelijk geen uitlaatgassen vrij en hiermee draagt u een steentje bij aan het milieu.

Accu grasmaaier

Gebruiksvriendelijk
Accu grasmaaiers hebben een soepele elektrische motor en minder bewegende onderdelen, waardoor ze met een laag trillingsniveau werken dat vaak onder de hoogste grenswaarde voor blootstelling van 2,5 m/s2 en ver onder de grenswaarde ligt. Daarom trilt accu gereedschap een stuk minder dan traditioneel benzinegereedschap.

Stille grasmaaier
Een grasmaaier aangedreven door een accu is veel stiller dan alternatieven op benzine. Hierdoor is het risico op gehoorbeschadiging, vooral op de lange termijn, veel beperkter. Ook worden omwonenden minder geconfronteerd met het lawaai, waardoor er minder irritaties over geluidsoverlast ontstaan.

Fiscaal voordeel
Bent u hovenier of groenvoorziener? Dan kunt u ook nog eens financieel profiteren van uw aankoop van lithiumhoudende accu's. Sinds 1 januari 2018 staat elektrisch gereedschap op de MIA lijst. Dit is een lijst met subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. Voor u betekent dit een netto fiscaal voordeel van ongeveer 7% op de aanschaf van onze duurzame accu's. Branchevereniging VHG is erin geslaagd om de aanschaf van lithiumhoudende accu’s in elektrisch gereedschap voor hoveniers en groenvoorzieners op de MIA-lijst te krijgen. De regeling bestond al voor bouw- en sloopbedrijven, maar hoveniers en groenvoorzieners konden geen beroep doen op dit fiscale voordeel. MIA staat voor Milieu Investerings Aftrek. Dit is een lijst met subsidies op milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen voor ondernemers. Lithiumhoudende accu's in gereedschap zijn een voorbeeld van deze milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. Financieel is er een netto fiscaal voordeel van ongeveer 7% op de aanschaf te halen. Voor de fiscale regeling voor lithiumhoudende accu’s geldt een minimum meldingsbedrag van € 2.500,-. Bij bijvoorbeeld een prijs van € 250,- per accu worden ten minste tien accu’s tegelijk aangeschaft en gemeld. Deze regeling maakt het voor u aantrekkelijker om over te schakelen naar milieuvriendelijk en stiller handgereedschap. Bron: VHG

Grasmaaier op accu

  Tuinwaardig         Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties