Terrasscherm Model 4 - Douglas - Vast
Terrasscherm Model 4 - Douglas - Vast
Laag terrasscherm van douglashout voor een vaste opstelling
Informeer naar levertijd
 
Dankzij de warme voorjaren en zomers zitten we vaker in de tuin of op het terras. Een terrasscherm is een belangrijk onderdeel om het terras een mooie uitstraling te geven. Met een laag terrasscherm van hout krijgt u een mooie blikvanger rondom uw woning of bedrijf. Door te werken met douglashout krijgt een terrasscherm een hele vriendelijke en natuurlijke uitstraling. Bij ons vindt u geen massaproductie terrasschermen, maar handwerk waarbij er veel zorg is voor het eindproduct. Een houten terrasscherm is verkrijgbaar in enkele afmetingen, maar maatwerk is altijd bespreekbaar. Zo krijgt u altijd wel een mooi terrasscherm geheel passend bij uw tuin, terras of balkon. Bij een laag terrasscherm van hout krijgt u ook de montagebenodigdheden. Mocht u zelf geen palen hebben voor een vaste opstelling, dan kunnen deze tegen meerprijs erbij worden geleverd.

Specificaties
- terrasscherm model 4: vaste opstelling
- materiaal: douglashout
- breedtes: 100 en 150 cm
- hoogte: 80 cm
- inclusief palen en montagebenodigdheden
- afwerking met houtolie of beits mogelijk tegen meerprijs
- getoonde afmetingen zijn een indicatie van de buitenafmetingen
- optioneel: deur
- plaatsing in overleg
- levertijd: ca. 5 tot 20 werkdagen (levertijd is een indicatie en kan in het hoogseizoen afwijken)
Een terrasscherm wordt op bestelling voor u gemaakt. U kunt het product ook zelf ophalen, zo bespaart u de transportkosten en heeft u het lage terrasscherm nog eerder.

Voordelen en nadelen van hout
Douglashout is een duurzaam houttype wat vers een warme, robuuste en authentieke kleur heeft. De materialen gemaakt van deze houtsoort scheuren van nature iets sneller en kunnen wankanten bevatten. Douglashout is een houtsoort die sneller verkleurt en kan onbehandeld blijven. Naarmate het lage terrasscherm wat langer buiten staat zal deze kleur snel veranderen naar een lichte kleur en vervolgens natuurlijk vergrijzen. Als u een terrasscherm buiten heeft staan zal deze altijd gevoelig zijn voor de verschillende weersomstandigheden. Onder invloed van temperatuurswisselingen en verandering in luchtvochtigheid gaat hout werken. Het hout kan hierdoor gaan scheuren, kromtrekken, uitzetten en zelfs hol of bol gaan staan. Kleurveranderingen treden op en er is een kans dat hout gaat bloeden waardoor er vlekken op tegels kunnen ontstaan. Het is belangrijk om te weten dat hout leeft en niet stil staat, waarbij er ook geen voorspelling te maken is wanneer de werking van het hout zich kan uiten, wat dus ook in korte tijd kan ontstaan. Hierdoor kunnen wij dan ook geen garantie geven op eventuele vervorming, kromtrekken, scheuren, bloeden of kleurverandering van het hout. Het verschil in kleur, tekening en structuur geeft het hout juist dat mooie natuurlijke karakter. Wij vinden dat eventuele oneffenheden, noesten en scheuren daar ook zeker bij horen. Hout is een levendig product en heeft een warme uitstraling dat in de loop der jaren alleen maar mooier wordt. Om de originele kleur te behouden en het hout te beschermen tegen weersinvloeden adviseren wij u om het lage terrasscherm te onderhouden met een olie. Hout is natuurlijk en iedere plank is uniek van kleur en structuur. Hierdoor is geen terrasscherm hetzelfde en zal deze afwijken van de voorbeeldafbeeldingen op de website.

Laag terrasscherm op maat
Door de maatwerkmogelijkheden hebben wij altijd wel een mooi laag terrasscherm geheel passend bij uw woning of bedrijf. Een terrasscherm wordt op bestelling speciaal voor u gemaakt. Ieder terras is anders en daarom bieden we u de mogelijkheid om, zonder meerprijs, af te wijken van de afmetingen in het keuzemenu. Zo kunt u zelf een grootte bepalen die het beste aansluit bij uw wensen en terras. Denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van een deur of een zitbank. Neem contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden van een laag terrasscherm op maat.

Houten windscherm
Voorbeeldafbeelding: houten terrasscherm met deur